yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

MİLLİ TAKIMIMIZ ÇEYREK FİNALDE

MİLLİ TAKIMIMIZ ÇEYREK FİNALDE
03.07.2024 14:01
0
A+
A-

BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM!

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu müsabakasında karşılaştığı Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek 2000 ve 2008 yıllarının ardından bu turnuvada 3. kez çeyrek finale yükseldi.

Onur ERDİK

Ay-yıldızlılarımıza galibiyeti ve çeyrek final biletini getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral kaydetti. Rakibimiz Avusturya’nın golünü ise 66. dakikada Michael Gregoritsch attı. Adını bulunduğu şehirden alan Leipzig Stadyumu’nda oynanan müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve eşi Zehra Büyükekşi ile TFF Yönetim Kurulu Üyeleri tribünden takip ettiler.

Tarihimizde üçüncü kez..

A Milli Takımımız, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 3. kez çeyrek finalde mücadele edecek. Ay-yıldızlılarımız, daha önce EURO 2000 ve EURO 2008’de çeyrek finalde yer almıştı. Millilerimiz, 2000 yılında Hollanda ve Belçika’nın ortaklaşa düzenlediği finallerde gruptan çıkıp çeyrek finalde Portekiz’e yenilerek, organizasyona veda etti. A Millî Takımımız, EURO 2008’de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya’ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza attı.

Sırada Hollanda var..

Avusturya karşısında galibiyete uzanarak son 16 turunu geçen kırmızı-beyazlı takımımız, günün diğer maçında Münih Futbol Arena’da karşılaştığı Romanya’yı 3-0 mağlup eden Hollanda ile 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü TSİ 22.00’de Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda çeyrek final mücadelesine çıkacak. Milliler, Hollanda’yı yendiği takdirde yarı finalde İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle finale yükselebilme maçına çıkacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.