yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
ALTIN
2.832,30
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

‘MİLLETİN ZAFERİ’

‘MİLLETİN ZAFERİ’
14.07.2024 15:49
0
A+
A-
  • Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı..

 

Haber /Zeynep TAŞTAN

Vali Kaya, mesajında 15 Temmuz hain darbe girişiminin sekizinci yıl dönümünde, milletin iradesinin gücünü ve demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha vurguladı. Vali Kaya, 15 Temmuz 2016 gecesinin milletimizin vatan sevgisi ve birlik beraberlik ruhu ile yazdığı bir destan olduğunu belirterek, “O karanlık gecede, milletimizin önünde hiçbir gücün duramayacağını, milletin iradesine zincir vurulamayacağını bir kez daha dünyaya ispat ettik. Milyonlarca insan canı pahasına demokrasiyi savundu ve bu kahramanca direniş, tüm dünyaya milletimizin bağımsızlığa ne kadar düşkün olduğunu ve esaret altına asla alınamayacağını gösterdi” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un, “Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” sözünü hatırlatan Vali Kaya, bu sözün 15 Temmuz gecesi milletin tek yürek olarak gösterdiği direnişi en güzel şekilde özetlediğini söyledi.

‘BİR OLDUĞUMUZDA YENİLMEZİZ’..

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Vali Kaya, “Birlik ve beraberliğimiz sayesinde her zorluğun üstesinden gelebileceğimize inancımız tamdır. Provokasyonlar ve milletimizi bölmeye yönelik oyunlar dün olduğu gibi bugün ve yarın da olacaktır. Bize düşen sağduyumuzu ve vicdanımızı hiçbir zaman terk etmemek ve daima devlet ve milletin yanında olmaktır. Çünkü biz bir olduğumuzda güçlüyüz, bir olduğumuzda yenilmeziz” ifadelerini kullandı.

‘KİMİMİZ ALIN TERİNİ, KİMİMİZ YETENEKLERİNİ ORTAYA KOYAR’..

Devletin gücünü korumak ve ülkenin kalkınması için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Vali Kaya, “Bu ülke için kimimiz canını, kimimiz kanını, kimimiz alın terini, kimimiz yeteneklerini ortaya koyar. Herkesin işini en iyi şekilde yapması, devlete ve millete karşı sorumluluklarını yerine getirmesi, ülkemizin kalkınması ve güçlenmesi için hayati önem taşımaktadır” dedi.

‘BİN SELAM OLSUN’..

Vali Kaya, mesajını, “Çıplak elleriyle dünyanın en büyük destanlarından birini yazan 15 Temmuz’un tüm isimsiz kahramanlarına, asker, polis ve güvenlik güçlerimize, gazilerimize bin selam olsun. Başta Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizi vatanımızda hür ve bağımsız kılan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü yürekten kutluyorum. O geceyi Milletin Zaferi yapanlara bin selam olsun” diyerek tamamladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.