yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2607
EURO
34,6753
ALTIN
2.403,12
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

MİDESİNDEN 1,5 KİLO ESRAR ÇIKTI

MİDESİNDEN 1,5 KİLO ESRAR ÇIKTI
14.12.2022 16:26
0
A+
A-

 

PİYASA DEĞERİNİN EN YÜKSEĞİ

  • Ekip görevlileri dikkati ve şahsın koltuk altı bölgesinden rahatsızlık verir derecede hissedilir koku üzerine yapılan kaba üst aramasında şeffaf poşet içerisinde uyuşturucu madde olabileceği değerlendirilen kapsüller görüldü. Z.Z. ile sürdürülen mülakatta ülkesinden yutarak midesinde getirdiği uyuşturucu maddelerin bir kısmını sindirim sistemi boşaltım yolu ile çıkardığı ve poşete koyduğu belirlendi..  

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri tarafından il geneli ve şehirlerarası geçiş güzergahlarında seyir halinde anlık, şok müdahale şeklinde gerçekleştirilen çalışmalarda 34 plakalı araç şüphe üzerine durduruldu. Ekip görevlileri tarafından araç içerisinde bulunan Fas uyruklu Z.Z. isimli şahsın olağan dışı şüphe çeken hal ve tavırları üzerine araçtan indirilerek mülakat yapıldı. Z.Z.’nin Fas üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan giriş yaptığı, ticari araç ile seyahat ettiği belirlendi. Gerçekleştirilen mülakat esnasında ekip görevlileri dikkati ve şahsın koltuk altı bölgesinden rahatsızlık verir derecede hissedilir koku üzerine yapılan kaba üst aramasında şeffaf poşet içerisinde uyuşturucu madde olabileceği değerlendirilen kapsüller görüldü. Z.Z. ile sürdürülen mülakatta ülkesinden yutarak midesinde getirdiği uyuşturucu maddelerin bir kısmını sindirim sistemi boşaltım yolu ile çıkardığı ve poşete koyduğu belirlendi.  İlk elde edilen şüpheli maddelerin üzerinde kenevir bitkisi yaprağı görseli bulunan ve belli gramajlar şeklinde özel hazırlanmış kapsüller olduğu görülerek şahıs ve suç şüphesi olan maddeler ile gözetim altına alındı. Yapılan ilk inceleme de; 39 adet ayrı kapsül içerisinde 339 gram reçine esrar maddesine el konularak adli makamlardan alınan talimat doğrultusunda Z.Z. isimli şahsın Yalova Devlet Hastanesi’nde tomografi cihazı ile gerçekleştirilen iç beden görüntüleme muayenesinde; mide ve bağırsaklarında çok sayıda kapsüller olduğu tespit edildi. Şüphelinin sağlık durumu da göz önünde bulundurularak vücudunda bulunan şüpheli maddelerin doğal yollardan dışarı çıkarılması ve tıbbi destek süreci için üç gün boyuncu dahiliye uzmanı doktor muayenesi ile gözlem altında bulunduruldu. Tıbbi gözlem süreci boyuncu sürdürülen çalışmalar neticesinde mide ve sindirim sisteminde bulundu. 155 adet kapsül içerisinde, 1.191 gram reçine esrar maddesi çıkartılarak el konuldu. Genel toplamda; 194 adet kapsül içerisinde, 1 bin 545 gram reçine esrar maddesi ele geçirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından  hakkında uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç etmek suçundan yürütülen soruşturma kapsamında sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Narkotim ekipleri tarafından; il özelinde bu zamana kadar yakalama şekli ve piyasa değeri açısından en yüksek miktarda olması dikkat çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.