yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4936
EURO
34,9018
ALTIN
2.438,10
BIST
9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

METRUK BİNALAR YIKILIYOR

METRUK BİNALAR YIKILIYOR
05.01.2022 14:02
0
A+
A-

İl genelinde uyuşturucu ile mücadele etmek, kamu düzeni ve esenliğini korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; metruk binaların tespiti, yıkılması ve bu binalara girişleri engelleyecek fiziki tedbirlerin alınması işlemlerinde koordinasyonu sağlama görevi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor..

 

İl genelinde bu zamana kadar 204 adet metruk bina tespit edildi. Bu metruk binaların 122 adeti yıkıldı. 11 adet metruk bina için tadilat işlemi gerçekleştirildi. 56 adet metruk binanın ise giriş ve çıkışları kapatılarak güvenlik önlemi alındı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Yalova’da 204 adet metruk bina tespiti yapıldığı belirtildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ümit Yılmaz, yaptığı açıklamada, “İnsanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan, kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların geneli itibariyle suç işlemek maksatlı kullanıldığı ve zamanla uyuşturucu, uçucu madde, alkol kullanımı vb. suçların odağı haline geldiği bilinmektedir. Metruk binalar güvenlik bakımından, doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevre sakinlerine verdiği rahatsızlık sebebiyle de üzerinde durulması gereken önemli bir konudur” dedi.

‘204 bina tespit edildi’..

Yalova’da 204 bina tespit edildiğini ve 122 binanın yıkıldığını belirten Yılmaz, “İlimiz genelinde uyuşturucu ile mücadele etmek, kamu düzeni ve esenliğini korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; metruk binaların tespiti, yıkılması ve bu binalara girişleri engelleyecek fiziki tedbirlerin alınması işlemlerinde koordinasyonu sağlama görevi Valilik tarafından Yalova Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze verilmiştir. İlimiz genelinde bu zamana kadar 204 adet metruk bina tespit edilmiş olup, bu metruk binaların 122 adeti yıkılmıştır.11 adet metruk bina için tadilat işlemi gerçekleştirilmiş iken 56 adet metruk binanın giriş ve çıkışları kapatılarak güvenlik önlemi alınmıştır. Geriye kalan metruk binalar için İmar Kanunu’nun 39. maddesi doğrultusunda ilgili İdareler tarafından işlemler devam etmektedir” dedi.

‘Yüzde 258’lik artış’..

Metruk bina tespitinde 2021 yılında yüzde 258’lik bir artışın olduğunu söyleyen Yılmaz, “Metruk bina komisyon çalışmaları koordinesi görevinin Müdürlüğümüze verildiği 2019 yılının Nisan ayından günümüze kadar geçen süre zarfında metruk binaların yıkım işlemlerinde ciddi artışlar olduğu gözlenmiştir. 2019 yılı Nisan ayında tespit edilen metruk bina sayısı 156, yıkılan metruk bina sayısı 34 iken; 2021 yılının Aralık ayında  tespit edilen metruk bina sayısı 204, yıkılan metruk bina sayısı 122 adet olup 2019 yılı Nisan ayından günümüze kadar geçen süre zarfında yıkılan bina sayısında yüzde 258,8 artış olmuştur. Günümüz itibariyle il genelinde bulunan metruk binaların yaklaşık olarak yüzde 60’ı yıkılmış olup, yüzde 28’inde ise güvenlik önlemleri alınmıştır. İlimiz genelinde bulunan metruk binalara dair yapılan iş ve işlemler Valiliğimizce Yalova Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde önemle takip edilmektedir” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.