yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

“MESLEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN SANDIĞA GELİN”

“MESLEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN SANDIĞA GELİN”
29.01.2024 17:26
0
A+
A-

İMO BURSA BAŞKAN ADAYI ERDEM, YALOVALI MESLEKTAŞLARIYLA BULUŞTU

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Çalışma Grubu Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem, Yalovalı meslektaşları ile bir araya geldi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Çalışma Grubu, 11 Şubat’ta gerçekleşecek olan genel kurulu ve seçimleri öncesinde başkan adayı Serdar Atilla Erdem’i Yalovalı meslektaşlarına tanıttı. Hilton Garden İnn Yalova’da düzenlenen organizasyona; CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, geçmiş dönem Yalova İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hüseyin Uygun, geçmiş dönem Genç İMO Başkanı Ahmet Urhan, önceki dönem oda başkanları, oda üyeleri ve inşaat mühendisleri katıldı. Yalova’daki meslektaşlarına seslenen Serdar Atilla Erdem, geçmiş dönemde Çalışma Grubu olarak Yalova yönetimi ile çok güzel işlere imza attıklarını söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından yeni dönemde yapacakları faaliyet ve projelerden de bahseden Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem, mevcut yönetimi, pasif ve Mimarlar Odası’nın gölgesinde kalmasından dolayı eleştirdi. Erdem, Pazar günü olmasına rağmen 200’ün üzerinden inşaat mühendisinin katıldığı etkili bir toplantı olması nedeniyle hem Yalova Temsilciliği yönetimine hem de Yalova Gençlik Komisyonu’na teşekkür etti. Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem meslektaşlarına, 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimde oy kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. Meslektaşlarının birçok sorunu olduğunu dile getiren Erdem, yetki verildiği takdirde inşaat mühendislerinin yaşadığı sorunlara ses olmak istediklerinin altını çizdi. Seçilmesi durumunda odaya yönelik yapmayı planladığı çalışmaları da meslektaşlarına anlatan Erdem, Yalova’yı şube yapmak istediğini ifade etti.

“MESLEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN SANDIĞA GELİN”

Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mesleğimizin çok büyük sorunları, çözülmesi gereken birçok problemimiz var. Bu anlamda 10 Şubat’ta genel kurulumuz 11 Şubat’ta İnşaat Mühendisleri Odası’nın seçimleri var. Öncelikle tüm meslektaşlarımın mesleklerine sahip çıkmalarını, sandığa gelip oylarını kullanmalarını ve iradelerinin sandığa yansıtarak yönetimlerinin o şekilde oluşmasını temenni ederiz. Bu seçim süreci, seçim sonrasındaki yönetim dönemleri inşallah şehrimize, meslektaşlarımıza, ülkemize hayırlar getirir. Bu temenniler doğrultusunda katılımınız için tekrar hepinize teşekkür ediyorum.”

“ODAMIZI YENİDEN LİDER ODA VASFINA KAVUŞTURACAĞIZ”

İMO Bursa’nın lider vasfı ile yönetilmesi gerektiğini dile getiren Erdem, “İnşaat Mühendisleri Odası 6 bin 500 üyesiyle çok güçlü bir grup. Ve bu grup kesinlikle Bursa’da ve hatta ülkemizde lider oda vasfıyla yönetilmeli. Nitekim Çalışma Grubu’nun daha önceki yönetimlerinde İMO Bursa Şubesi hem şehrimizde hem de ülkemizde lider oda vasfını en güzel gösteren gruplardan bir tanesi olmuştur. O yüzden önümüzdeki dönemde de inşallah sizlerden yetkiyi alabilirsek İMO Bursa Şubesi’ni geçmiş dönemlerde olduğu gibi lider oda vasfıyla daha yukarılara taşıyarak görevlerimizi sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda tekrar söylüyorum, sizlere mesleğimize sahip çıkmak adına çok büyük görev düşüyor. Bunun da ilk aşaması tabii ki sandıklar ve seçimler. Sadece gelip oy kullanmak yeterli değil, çevrenizdeki meslektaşlarımızı da sandığa getirmeniz bizler için çok değerli” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMA GRUBU TÜRKİYE’DE İLKLERİ BAŞARMIŞ”

Çalışma Grubu yönetiminin ülkede ilkleri başarmış yönetimleri oluşturduğunu ifade eden Erdem, “Çok da kıymet verdiğim önemli projelere imza atmış meslek odamız; hazır betonun Türkiye’de ilk defa Bursa’da ruhsatlı binalarda zorunlu hale getirilmesini sağladı. Kaçak binalara dökülmesinin önü engellendi. Kaçak yapılaşmayı engellemek adına önemli bir adımdı. Bir diğer önemli icraatımız da Bursa Akademik Odalar binasıdır. Görüyorsunuz arkadaşlar bu Türkiye’de ilk olan bir bina. Bir araya geldik ve Bursa’mıza, şehrimize, mesleğimize, meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza iyi hizmet, kaliteli hizmet verebilmek adına akademik odaların hizmetine sunmak üzere bu binayı inşa ettik” dedi.

“YETKİ VERİRSENİZ İMO BURSA’YA TEKRAR DÖNECEĞİZ”

Erdem konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Çalışma Grubu yönetimlerinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de TMMOB yasa taslağının değiştirilmesi için yapılan çalışmalardır. Bizim, mesleğimizin ve İMO Bursa Şubesi’nin yapması gereken mesleğini, meslektaşlarını ve şehrin sorunlarını çözebilmek adına ses getirebilmek ve bu kapsamda icraatlarda bulunabilmektir. O yüzden mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözebilmek için TMMOB yasasının acilen değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve bununla ilgili bu döneme kadar pek çok çalışmalar yaptık, Çalışma Grubu yönetimlerinin önümüzdeki dönemde de inşallah sizlerden yetkiyi alırsak bu konunun en büyük takipçisi olacağından şüpheniz olmasın. Çünkü meslektaşlarımızın, mesleğimizin, meslek onurumuzun ve itibarının hak etmediği seviyelerde olduğu bu dönemlerde TMMOB yasası değişmeden ne yazık ki meslektaşlarımızı ve mesleğimizi hak ettiği seviyeye getirmemiz mümkün değil diye düşünüyoruz. Hep beraber istişarelerimizi yapacağız inşallah ve yetki verirseniz yuvamız olan İMO Bursa Şubesine Çalışma Grubu olarak tekrar döneceğiz.”

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.