yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

‘MEMURUN DERDİ GEÇİMDİR’

‘MEMURUN DERDİ GEÇİMDİR’
05.12.2023 18:19
0
A+
A-
  • Türk Sağlık Sen Yalova Şubesi Başkanı Sait Çolak, memurlara Ocak ayında yeniden değerleme oranı kadar zam ve refah payı verilmesi gerektiğini belirtti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türk Sağlık Sen Yalova Şubesi Başkanı Sait Çolak, memurlara Ocak ayında yeniden değerleme oranı kadar zam ve refah payı verilmesi gerektiğini belirtti. Çolak, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Memura Ocak ayında yeniden değerleme oranı kadar, %58 zam ve ilave %10 refah payı verilmeli. Türk Sağlık-Sen 11. Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları toplantımızda bir kez daha kamu ve sağlık çalışanları adına taleplerimizi dile getirdim. Bizim derdimiz memurun alım gücünü artırma derdidir. Memurun derdi de geçimdir. Ocak ayında kamu çalışanlarına %15 değil, 2023 yeniden değerleme oranı olan %58 zam yapılmalı ve %10’luk bir refah payı da buna ilave edilmelidir. Enflasyon farkı bir zam değildir, refah payı olmadan da reel olarak alım gücünün artmayacağı bir gerçektir. Mücadelemiz bunun içindir. Ayrıca sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödemeleri yükseltilmeli, nöbet ücretleri ve giyim yardımı gibi kalemler günümüz şartlarına uygun birer ücret haline getirilmelidir. Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarımızın ekonomileri mutlaka iyileştirilmeli, sosyal ve özlük haklarında kayda değer düzenlemeler yapılmalıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.