yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

MEMUR-SEN ENGELLİ KOMİSYONU ANKARA’DA TOPLANDI

MEMUR-SEN ENGELLİ KOMİSYONU ANKARA’DA TOPLANDI
29.03.2022 17:57
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Teşkilat çalışmaları ve engellilere ilişkin sendikal gündemin ele alındığı komisyon toplantısının kapanış oturumunda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dünya nüfusunun yüzde 15’ini Türkiye nüfusunun ise yüzde 12,3’ünü engelli bireylerin oluşturduğunu ve Memur-Sen olarak bunun bilincinde olduklarının altını çizerek, “Bizde hiçbir komisyon formalite icabı kurulmaz, bilakis samimiyetimizin, inanmışlığımızın bir gereğidir. Bizler Memur-Sen olarak bu gerçeğin farkında ve şuurunda olarak hareket ettik. 2013 yılında Memur-Sen Engelliler Komisyonunu kurarak bilinci eyleme dönüştürdük. Çalışmalarımızı bir komisyona özgüleyerek daha verimli hale getirdik. Bizler fıtrat, merhamet ve adalet medeniyetiyiz. Bütün dezavantajlı gruplarda olduğu gibi engelliler karşısında da insani, tutarlı, adil bir yaklaşımı inanç değerlerimizden süzerek aldık” dedi. Yalçın, “Diğerlerini bilmem ama bizde hiçbir komisyon iş olsun diye öylesine, formalite icabı kurulmaz, bilakis samimiyetimizin, inanmışlığımızın bir gereğidir” diyerek engelli bireylerin sorunlarını bildiklerini ve Memur-Sen olarak bu sorunların çözümü için elini taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmediklerini vurguladı.

‘HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ’..

Konuşmasında engellilerin bağımsız, sosyal bütünleşme, toplumsal yaşama katılım haklarını içeren 5378 sayılı engelliler hakkında kanunun ve BM Engelli Hakları Sözleşmesi’nin gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Sorun yasalardan çok pratiklerdedir. Mesele, haklar konusunda eksikliklerin tamamlanması, uygulamalardaki sorunların da giderilmesidir. İlgili yönetmelikler etkin ve titizlikle uygulamalı, uygulamada ortaya çıkan sorun ve zaaflar belirlenerek çözülmelidir. Özellikle yasaları uygulamayarak ayrımcılığa neden olan kişi ve kurumlara karşı etkin tedbirler alınmalı, gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı. “Memur-Sen Konfederasyonu olarak bizler bir yandan üretilen politikaların medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz şuurla telif edilmesi gerektiğini vurguluyoruz” diyen Genel Başkan Yalçın şu sözlerle konuşmasını tamamladı: “Atılması gereken adımlara, geliştirilmesi gereken haklara odaklanarak, engelli haklarını insan haklarının ayrılmaz bir parçası olarak kabul ederek, engelli kardeşlerimizin sosyal hayata tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için hep birlikte yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.”

EROL, YALOVAYI TEMSİL ETTİ..

Ankara’da gerçekleşen toplantıya Yalova adına katılan Yalova Engelliler Komisyonu Başkanı Serkan Erol, Yalova’daki engelli kamu çalışanlarının yaşadığı sorunları ile çözüm önerilerini içeren ve komisyon tarafından hazırlanan ‘Yalova İlinde Hak Temelli İstihdam’ adlı kitabı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’na ve ilgililere takdim etti. Çalıştayın çok verimli geçtiğini vurgulayan Erol, önümüzdeki dönemde engelli çalışanlarımız adına güzel kazanımların olacağının müjdesini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.