yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘MASUM CANLARIN YANMASINA SESSİZ KALAMAYIZ’

‘MASUM CANLARIN YANMASINA SESSİZ KALAMAYIZ’
16.10.2023 15:33
0
A+
A-
  • TBMM’de yapılan basın açıklamasına destek veren AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, “İsrail’in saldırılarını bir an önce durdurması ve kalıcı barışın sağlanması hususunda birlikte davranmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun başkanlığında Gazze’de yaşanan olaylara ilişkin TBMM’de bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol da destek verdi. Açıklamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akyol, “Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanımız Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında Gazze’de yaşanan insanlık dramı dolayısıyla TBMM’de basın açıklaması gerçekleştirdik. Son alınan abluka kararıyla birlikte zaten bombalar altında inleyen Gazze’nin elektriği, suyu kesilmiş ve insani yardımında gelmesi engellenmiştir. Bir şehrin karanlıklara gömülmesi, çocukların susuz bırakılması, yaşlıların ilaçsız bırakılması, insanların ibadethane ve okulsuz kalması insanlık dışı bir eylemdir. Sivil halkın ve çocukların, maruz bırakıldığı insanlık dışı saldırılar, vicdanı olan her insanın olduğu gibi bizlerin de yüreğini yaralamıştır. Ne İsrail’de ne Filistin’de bir masumun canının yanmasına sessiz kalamayız ve bunun karşısında duruyoruz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları ve uluslararası toplumu çocukların aç susuz kaldığı, bombalandığı ve adeta ölüme mahkum edildiği bu katliama sessiz kalmaması gerektiğini ve harekete geçmeye çağırıyor, İsrail’in saldırılarını bir an önce durdurması ve kalıcı barışın sağlanması hususunda birlikte davranmaya davet ediyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.