yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

MARMARA BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

MARMARA BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI
17.10.2022 13:46
0
A+
A-

 

  • Kocaeli Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Kent Konseyleri Birliği Marmara Bölge Toplantısı’na Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve Genel Sekreteri Erkan Çetintaş katıldı..

 

Haber  / Zeynep TAŞTAN

13-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Göç Alan Kentlerde Kentlilik Bilinci temasıyla düzenlenen etkinliğe Marmara Bölgesi’nden yaklaşık 40 kent konseyi katıldı. Üç gün süren etkinliğin açılış gününde kent konseyleri iyi örnek uygulamaları sunumları ile katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Sunumların ardından kent konseyleri başkanları ve genel sekreterlerinin katılımıyla Kent Konseyleri İletişim Çalıştayı ve Yuvarlak Masa Toplantıları düzenledi. Toplantıda kent konseylerinin sorunları ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda özellikle kent konseylerinin daha güçlü bir hale getirilerek kurumsallaşması, bunun için mevcut yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi, bu hususta bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.

KANDEMİR, YALOVA’DAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI..

Toplantıda Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir de söz alarak, “Kent Konseylerinin en önemli görevi kentin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri geliştirmektir. Kent Konseyleri bileşenlerinden gelen bu önerileri sadece belediye meclislerine değil; İl Genel Meclisi başta olmak üzere diğer ilgili kurumlara da göndermelidir” dedi. Başkan Kandemir, “Yalova olarak geçtiğimiz aylarda mevzuatta olmamasına rağmen ‘Kentsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ raporumuzu Yalova Belediye Meclisi’nin ardından İl Genel Meclisi’ne de sunarak Yalova Kent Konseyi olarak bir ilki gerçekleştirdik” şeklinde toplantıya katılanlara bilgi verdi.

KOZMOPOLİT KENTLERDE KENTLİLİK BİLİNCİ OTURUMU YAPILDI..

Etkinliğin ikinci gününde ise Gazeteci-Televizyon Programcısı Deniz Bayramoğlu moderatörlüğünde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kent Konseyleri Birliği 13. Dönem Başkanı Burak Taştan’ın konuşmacı olarak katıldığı Kozmopolit Kentlerde Kentlilik Bilinci oturumu düzenlendi. Konuşmacılar Marmara Bölgesi’ndeki kentlerin farklı şehirlerden yoğun göçler aldıkları, dolayısıyla göç ile gelen topluluklarda kentsel aidiyet ve uyum temelinde ortak değerler üzerinden kentlilik bilinci oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Son olarak Dünya Serbest Dalış Rekortmeni/Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçak Karınca’nın Gözü isimli bir sunum yaptı. Sunumun ardından tüm katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleşti ve etkinlik sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.