yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

MARKA’DAN 70 MİLYON TL’LİK DESTEK

MARKA’DAN 70 MİLYON TL’LİK DESTEK
21.09.2022 17:09
0
A+
A-

 

  • Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2022 yılı Mali Destek Programı’nın tanıtımı YTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. MARKA Kırsal Kalkınma ve Turizm Programı için 50 milyon TL, Sanayide Verimlilik Dönüşümü Programı için ise 20 milyon TL kaynak ayrıldı..

..”Bu yıl Bakanlığımızın da onayı ile 2 tane mali destek programını ilan ettik.”

 

..”MARKA son 3 yıldır pandemi şartları ve bütçe imkanları nedeni ile mali desteğe çıkamamıştı.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
MARKA 2022 yılı Mali Destek Programı YTSO Konferans Salonu’nda tanıtıldı. Programa Yalova Valisi Muammer Erol, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, YTSO Başkanı Tahsin Becan, kurum müdürleri ve çok sayıda seçkin davetli de katıldı.

‘Yeni fikirleri değerlendireceğiz’..

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, “MARKA son 3 yıldır pandemi şartları ve bütçe imkanları nedeni ile mali desteğe çıkamamıştı. Buna rağmen destek verdiğimiz birçok güdümlü proje, sosyal gelişimi destekleme programı vardı. Bu yıl Bakanlığımızın da onayı ile 2 tane mali destek programını ilan ettik. Bugün de burada lansmanı için toplandık. Bu programlardan bir tanesi 50 milyon TL bütçeli Kırsal Kalkınma ve Turizm Programı. Biz sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında bölgemizdeki bütün ilçeleri proje tarama toplantıları ile taradık. Orada bazı projeleri değerlendiremedik. Kırsal kalkınmayı destekleyen çok güzel projeler vardı. İnşallah bu yılki mali desteklerimizle proje tarama toplantılarında ortaya çıkan fikirler ve yeni fikirleri değerlendireceğiz” dedi.

‘İlk kez uygulanacak’..
Çöpoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayide Verimlilik Dönüşümü Programı ise bölgemizde ilk kez uyguladığımız bir program. Bu programda faizsiz kredi desteği vereceğiz. Bu programında toplam bütçesi 20 milyon TL. İlk 6 ay ödemesiz 24 ay faizsiz geri ödeme imkanı var. Bu sene ilk olmasından dolayı bütçeyi biraz dar tuttuk. Başarılı olursak önümüzdeki yıl bütçeyi arttıracağız.” Çöpoğlu’nun konuşması sonrasında kürsüye gelen Marka Proje Uygulama Uzmanı Berfu Özge Yıldız, şartlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

2 programda destek sağlanacak..
Marka Proje Uygulama Uzmanı Berfu Özge Yıldız, “Toplam bütçesi 20 milyon TL olan program kapsamında TR42 Bölgesi’ndeki imalat sanayisinin verimlilik ve sürdürülebilirlik temelinde rekabet güçlerinin artırılmasına yardımcı olacak ürün-hizmet sağlayıcısı firmaların güçlendirilmesi ve dijital/yeşil dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amaçlandı. Doğu Marmara Bölgesi’nde ilk defa uygulanacak programda yararlanıcılar, ajanstan aldıkları mali desteği ilk 6 ay ödemesiz, sonraki 24 ayda eşit taksitlerle ajansa sadece anaparayı faizsiz olarak ödeyecek. Kırsal Kalkınma ve Turizm Programı’nda ise kar amacı güdülmüyor. Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik olarak hazırlanan ve toplam bütçesi 50 milyon TL olan bu programda; Doğu Marmara Bölgesi’nin (TR42) kırsal kesimlerinde sürdürülebilir üretim-gelir modeline sahip ekonomik faaliyetlerin yaygınlaştırılması yoluyla kırdan kente göçün azaltılması ve tersine göçün teşvik edilmesi amacına yönelik projeler desteklenecektir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.