yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

MAMA VE KOMPOS MERKEZİ GÖZBEBEĞİ OLDU

MAMA VE KOMPOS MERKEZİ GÖZBEBEĞİ OLDU
13.11.2023 14:16
0
A+
A-
  • Marmara bölgesinde ilk ve tek olma özelliği taşıyan Altınova Belediyesi Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezi’ne inceleme ziyaretleri devam ediyor.

 

Haber \ Esin KAYA

Çiftlikköy Belediyesi teknik heyeti, Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İncelemelerde bulundular

Çiftlikköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nuh Kutluca, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, Yapı Kontrol Müdürü Orbay Öztürk ve Veteriner Naci Arık, Altınova Belediyesi Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezi’nde incelemelerde bulundular. Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi Çağrı Gürol, Çiftlikköy Belediyesi yetkililerine tesis hakkında bilgi verdi.

Sıfır Atık Projesi

Tesisin Sıfır Atık Projesi çerçevesinde faaliyete geçtiğini ifade eden Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi Çağrı Güro, “Tersanelerimizin yemek artıklarının çöpe gitsin istemiyoruz. Bu tesiste sokak hayvanlarımız için son derece kaliteli mamalar üretiyoruz. Tesisimizde aylık yaklaşık 1 ton aylık mamamız çıkacak. Bunun yaklaşık yüzde 20’sini kendi barınağımızda kullanacağız. Geri kalan yüzde 80’nini hayvan severlerimize ücretsiz olarak belli bir kota dâhilinde dağıtacağız. Kompost tesisinde ise pazaryeri ve bahçelerdeki sebze ve meyve atıklarından gübre üretiliyor. Bu gübreleri de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.