yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3706
EURO
34,5665
ALTIN
2.385,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

‘MAL VARLIKLARI AÇIKLANSIN’

‘MAL VARLIKLARI AÇIKLANSIN’
15.12.2023 14:54
0
A+
A-
  • Gelecek Partisi Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Kürşat Emre Çandır, “Aday adaylarının önceki performanslarını mutlaka değerlendirmeli, oyunu ona göre vermelidir” dedi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gelecek Partisi Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Kürşat Emre Çandır, seçim dönemine girdiğimiz şu günlerde bazı önemli açıklamalarda bulundu. “Aday adaylarının önceki performanslarını mutlaka değerlendirmeli, oyunu ona göre vermelidir” diyen Çandır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok değil, sadece 105 gün sonra, Yalova’mızın önümüzdeki 5 senesini şekillendirecek, vizyonunu tayin edecek, Yalova’mızı yönetecek isimleri tayin edeceğiz. 31 Mart günü, yerel seçimlerin sonucunda ortaya çıkacak sonuç, Yalova’nın bir yerde de vizyon tercihi olacak. Öncelikle ifade etmeliyim ki; her vatandaşımız sandığa gitmeli, seçimlere katkı vermelidir. Sandığa gitmemek demek, ortaya çıkacak sonucu peşinen kabullenmek demektir. Ötesinde, sandığa gitmeyip de, sonrasında pişmanlık ve hayıflanmak da çabası. Birçok vatandaşımız genel seçimlerde, acaba oy verdiğim parti seçimlerde barajı geçebilir mi sorusunu kendi kendine sormuştur. Bu endişeyle, oyum boşa gider kaygısıyla, başka başka partilere, başka başka adaylara oy verilebiliyor. Ancak yerel seçimlerde, hiçbir partinin baraj sorunu bulunmuyor. İpi en önde göğüsleyen aday, seçimi kazanacaktır. Yine duyulan endişelerden birisi de, iktidara oy vermezsem acaba hizmet alabilir miyim sorusudur. Bugün önümüzde birçok muhalif belediye örneği vardır ki; gıpta ile gösterilmeye. Ancak hizmetten mahrum kalmış birçok iktidar belediyesini de kolaylıkla gösterebiliriz. Sandığa gitmeden önce, 3 ay boyunca adayların verdiği mesajlar dikkatle incelenmelidir. Yalova için hayal satmadan, ihtimal dahilinde olmayan projeleri yapmayı vaad eden isimlere mesafeli yaklaşılmalıdır. Ancak Yalova’da uygulanabilecek, ekonomik anlamda şehri sıkıntıya sokmayacak, şehrin dinamiklerini harekete geçirecek projeleri desteklemek, bir vatandaşlık görevidir. Yıllardır ne yazık ki; iş varsa oy var düşüncesiyle belediye zora sokulmuştur. Elbette belediyenin işleyişi için personel şarttır. Ancak, ihtiyacın fazlasını istihdam etmek de hem kul hakkı ihlalidir, hem de israftır. Ancak, projeleriyle birlikte istihdamı vaad eden adaylar için durum farklı değerlendirilmelidir. Hani derler ya, yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Aynen öyle. Yalova halkı, aday adaylarının önceki performanslarını mutlaka değerlendirmeli, oyunu ona göre vermelidir. Bu durum bizim için önemli bir referanstır. Buna göre de verecek oyumuzu şekillendirmek gerekir. Son tahlilde, tüm adaylara açık bir çağrı yapıyorum. Yalova Belediye Başkanlığı’na aday olacak tüm isimleri, mal varlıklarını açıklamaya davet ediyorum. 5 yıl görevde kalacak adayların, 5 yılın sonunda tekrar mal varlıklarını açıklaması ve arada ortaya çıkacak tablonun da kamuoyu tarafından değerlendirilmesi elzemdir. Bu duruma, 1. dereceden aile mensupları da dahildir. Önümüzdeki günlerde, diğer adaylar açıklar veya açıklamaz bilemiyorum ben mal varlığımı açıklayacağım. Bunun gerçekleşmesi için, Gelecek Partisi Genel Merkezi’nden, adaylığımla ilgili resmi açıklamanın yapılmasını bekliyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.