yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MAG-DER’DEN MOTİVASYON KAMPI

MAG-DER’DEN MOTİVASYON KAMPI
27.06.2022 14:43
0
A+
A-

 

 

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) tarafından düzenlenen eğitim ve motivasyon kampı, Çınarcık Teşvikiye gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) tarafından Çınarcık Teşvikiye mevkiinde eğitim ve motivasyon kampı düzenledi. Kampta arazide arama kurtarma, sel ve su taşkınlarında kurtarma, telsiz kullanımı gibi pratik eğitimler verildi.

‘Afetlere ve çevremize duyarlı olalım’..

Kampla ilgili bilgiler veren MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, şunları söyledi:  “Her yıl 2 kez yapmış olduğumuz Teşvikiye kampını pandemiden dolayı 3 yıldır yapamıyorduk. Olası afetlere karşı anında ve bilinçli müdahale edilebilmesi için şu an teorik eğitimlere ağırlık vermeye başladık. Şartlar müsait olursa eğitimleri aralıksız sürdüreceğiz. Hava şartları ve üniversite eğitimlerinden dolayı ertelediğimiz kampı bugün gerçekleştirdik. Geniş kapsamlı bir kampı ise Eylül’de yapacağız. 2 günlük kampta gündüz eğitimlerinde arazide yapılacak olan arama kurtarma ile ilgili teorik eğitim sel ve su taşkınlarında kurtarma, dere üzerinden yaralı geçirme, ip teknikleri eğitimleri gibi pratik olarak verilecek. Senaryo gereği gece arazide kaybolan kişilerin aranması kurtarma faaliyetlerinin de yapıldığı bir tatbikat yapılacak. Bugün gerçekleştirdiğimiz tatbikatı günü birlik düzenledik. Sel ve su taşkınlarında kurtarma hilti çalışması, arazide arama, çadır kurma eğitimleri verildi. Eğitimlerden sonra tatbikat kısmına geçildi. Gayet başarılı geçen tatbikat ileri tarihlerde tekrarlanacak. Eğitim kampları MAG’ların eğitimi için çok önemli olduğu bir gerçektir ve başarılı bir kamp olmuştur. Eğitime katılan MAG arkadaşlara ve YADOS üyelerine teşekkür ederiz. Çevre temizliğine çok dikkat etmekteyiz. Kamp alanında orman içi temizlik yaparak çevreye karşı duyarlı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Ormanlık alan içerisinde yangına neden olabilecek cam, şişe, poşet, plastik şişeler ne varsa temizledik. Ortaya gerçekten çok temiz ve güzel bir tablo çıktı. Sayın vatandaşlarımızdan ricamız var. Afetlere ve çevremize duyarlı olalım. Doğada yapmış olduğunuz piknik yürüyüşlerde pet su şişelerini, cam şişeleri, poşetleri doğaya atmayalım, en yakın çöplüğe bırakalım. Yaşadığımız bölgeler hepimizin çevremizi temiz tutalım. Unutmayalım bizlerden sonra da buralarda çocuklarımız yaşayacak onlara çöp dünyası bırakmayalım. Çevre kirlenmesi hepimizin günlük yaşayışını etkileyen bir olaydır.

Doğal çevre bizim çevremizdir. Biz doğayı korudukça doğa da bizleri korur. Havaya, suya, toprağa karışan kimyasal artıklar doğayı etkiliyor. Bu artıkların çoğalması insan sağlığını bozuyor. Kısaca çevre sorunları, sağlımızla yakından ilgili bir konudur. Çevre kirliliği sonuçları da bir afettir. Bundan sonra da MAG’lar olarak bu konudaki duyarlılığımızı devam ettireceğiz. Hepinize güzel ve temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı ve afetsiz günler dileriz.”

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.