yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5889
EURO
34,8100
ALTIN
2.419,27
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

MAG-DER’DEN ÇADIR KURMA EĞİTİMLERİ

MAG-DER’DEN ÇADIR KURMA EĞİTİMLERİ
30.05.2022 16:16
0
A+
A-

 

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) tarafından Güneyköy’de çadır kurma eğitimi düzenledi. Çadır kurma eğitimlerinin devam edeceğini söyleyen MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Hem kırsalda hem de mahallelerde eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Çadır kurabilmenin öneminden bahsetti..

Çadır kurmanın öneminden bahseden Karaçam, “Olası Marmara Depremi bu bölgede Yalova dâhil, 5 il birinci derece ve 25 milyon kişi etkilenecek. Bölgenin büyüklüğü göz önüne alırsak Vatandaşlarımızın bu konuda Çalışma guruplarımıza her türlü desteği vermesi gerekmektedir. Bölgenin geniş alanda etkili olmasından dolayı herkese aynı anda hizmet vermesi imkânsız bir durumdur. Özellikle deprem sonrası İlk toplanma alanlarında ve geçici barınma alanlarında afetzedelerin barınma konusunda çadır kurulması gerekmektedir. Bu konuda yetkili kurumların geniş alanda çadır kurma işi çok zaman istemektedir. Düşünün ki soğuk bir günde deprem oldu çadırlar gelecek kim kuracak? Evet siz mahalle sakinleri, kırsal kesimde depremden etkilenmemiş bireyler bu konuda sizlere ihtiyaç var. Yapacağınız iş kolay. Mahallemizde Yalova MAG-DER üyeleri çadır kurmasını öğretecek. Olası bir depremde öğrenmiş olduğunuz çadır kurma işini, toplanma bölgelerinde; eşinize, dostunuza ve komşunuza tarif ederek kurdurabilirsiniz” dedi.

İlk eğitim Güneyköy’de..

İlk eğitimin Güneyköy’de başladığını dile getiren Karaçam, “Çadırları kurulumu kolay hem öğreneceksiniz hem ihtiyaç durumunda kurdurabileceksiniz. Bu anlamda ilk eğitim için kırsal kesimden başladık. İlk eğitimi Güneyköy’de verdik. Güneyköy Muhtarımız Hacı Murat Erhan ve Güneyköylü MAG yönetim kurulu üyemiz Hakim Menteş’in organizesinde çalışmamıza başladık. Köy sakinlerinin yoğun katılımıyla çadır kurmasını öğrettik. Bu arada bir afet durumunda yapılacakları da katılan kişilere anlattık. Daha sonra köy sakinleri çadır kurmaya başladı. MAG ekibi kurumlarda destek verdi ve yardımcı oldular. Amacımız; olası depremden sonra bu ekiplerin Yalova’da hasarlı ve ihtiyaç olan bölgelere çağrılması MAG kurtarma ekiplerine yardımcı olmaları, ilk toplanma alanlarında gelen çadırların kurulumunda depremzedelere yardımcı olmaları sağlamak. Çadır eğitimlerimiz devam edecek. Talep edilen yerlere giderek vatandaşlarımızı hem bilinçlendireceğiz hem de çadır kurmasını öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.