yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

MAG-DER YARDIMLAŞMA ANLAŞMASI YAPTI

MAG-DER YARDIMLAŞMA ANLAŞMASI YAPTI
28.09.2023 17:32
0
A+
A-
  • Yalova Mahalle Afet Gönülleri Derneği (MAG-DER), Marmara depreminden en az etkilenmesi beklenen illerle yardımlaşma anlaşması yaptı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Olası bir afet durumunda önemli görevler üstlenen Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG-DER) üyeleri, çeşitli illerdeki arama kurtarma ekipleri ile görüştü. Görüşme ile ilgili bilgiler veren MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Olası Marmara depremi için MAG-DER olarak hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Marmara depreminden etkilenmeyecek illerde bulunan kurtarma ekipleri ile görüşmeler sağlayarak, karşılıklı yardımlaşma anlaşmaları yaptık. İlk önce dernek başkanı Yalovalı olan Kuşadası Arama Kurtarma Derneği ile bu anlaşma sağlandı. İzmir depreminde ilk önce AFAD ile görüştük, ihtiyaç, talep var mı diye. İhtiyaç olmadığı söylendi. Daha sonra Kuşadası arama kurtarma ile görüştük bölgeye intikal ettikleri ve ihtiyaç olmadığı söylendi ve gitmedik. Sonuçta bizim görevimiz ihtiyaç ve talep durumunda başlar. Daha sora diğer 6 kurtarma ekiplerinin ortak kararıyla ND arama kurtarma müttefik grubunu kurduk. Deprem bölgesinde hem kurtarmacı hem de depremzede olmak zor bir durum. Olası Marmara depreminde bu grup Yalova’ya intikal edecek ve ilimizde bulunan 15 konteynerinde görev yapacak, MAG’lara destek verecekler. Bu tatbikat ise ekiplerin birbirini tanıması ortak çalışma alışkanlıklarının oluşturulması için gerçekten önem arz etmektedir. Tatbikata gelen ekipler K77 enkaz alanında konuşlandı, ekipler toplanana kadar serbest çalışmalar yapıldı. Kule inişleri, arazide kaybolma vakalarında sahsın bulunması, olası sel ve su taşkınlarında yapılacakla ilgili tatbikatlar yapıldı. Enkaz tatbikatında ise gelen ekipler, ekipman ve ekip listeleriyle kurulan MAG kriz merkezinde toplandı. Mahallelerde oluşan hasarın çok olduğu yerlere sevk edildi. Koordinasyon kriz merkezinden gelen talepler doğrultusunda fazla ekipler gerekli enkazlara gönderildi. Enkazlardan gelen ekip çalışmalarının sonuçları raporları koordinasyon kriz merkezi yetkililerine ulaştırıldı. Verimli ve başarılı geçen tatbikatlar devam edecek.  K77 Enkaz alanı yetkililerine, Yalova’ya gelen ND bileşenleri kurtarma ekiplerine Yalova MAG-DER katılanlarına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.