yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2549
EURO
34,7126
ALTIN
2.386,66
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

MAG-DER VE K77 KAHRAMANMARAŞ’A EKİP GÖNDERDİ

MAG-DER VE K77 KAHRAMANMARAŞ’A EKİP GÖNDERDİ
07.02.2023 13:33
0
A+
A-

 

  • Kahraman Maraş’ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan vatandaşların arama ve kurtarılması çalışmalarına destek vermek adına MAG-DER ve K77’den 15 kişilik ekip gönderdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,4 büyüklüğündeki depremde çok sayıda bina yıkıldı ve enkaz altında da çok sayıda vatandaşın kurtarılmayı beklediği belirtiliyor. Bu noktada Yalova MAG-DER ve Yalova K77 ekipleri de vakit kaybetmeden bölgeye hareket ettiler. 15 kişilik ekip karayolu ile Sabiha Gökçen Havaalanı’na geçti. Buradan uçakla Gaziantep’e geçen Yalova ekibi, AFAD koordinasyonunda kendilerine belirtilen noktalarda arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermeye başladılar. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Yaşanan deprem sonrasında MAG-DER ve K77’den toplam 15 kişilik bir ekip oluşturarak bölgeye hareket etik. Burada AFAD koordinasyonunda belirtilen noktalarda arama ve kurtarma çalışmalarına destek vereceğiz. 17 Ağustos Marmara Depremi’nde bizler nasıl acılar yaşandığını çok iyi biliyoruz. O nedenle orada kış ayları da göz önünde bulundurulursa 72 saatlik zaman dahi olmadığını 48 saat içerisinde enkazlardan yaralıların ve mahsur kalan vatandaşların çıkartılmasının öneminin farkındayız. Bölgede gece gündüz demeden arama ve kurtarma çalışmalarına destek vereceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.