yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
13.05.2022 15:57
04.05.2023 18:02

MAG-DER GENEL KURULUNU YAPTI

MAG-DER GENEL KURULUNU YAPTI
07.02.2023 12:48
0
A+
A-

 

  • Yalova MAG-DER 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu, Toplantıda Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu listesi belirlendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneğinde (MAG-DER) 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında Başkan Sabri Karaçam liderliğindeki yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları belli oldu. Genel Kurulun ardından açıklamalarda bulunan Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, “Yönetim organlarında göreve başlayan arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılı çalışmalar dileriz. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Mahallelerden çalışma gurupları oluşturacağız. Bu çalışmalar mahalle aylık toplantılarında ve mahalle yönetimleri, Yönetim kurulu ortak toplantılarında görev bölümü yapılacaktır. Bundan sonra çalışmalarımıza etkin bir şekilde devam edeceğiz. Amacımız Yalova’nın bütün mahallelerinde İlçelerinde ve kırsal kesimlerde örgütlenmemizi tamamlamaktır. Çalışmalarına başladığımız Yalova Merkez, Çınarcık, Çiftlikköy, Subaşı Merkezi eğitimler yapacağız” dedi.

KİMLER MAG OLABİLİR?
MAG eğitimleri hakkında bilgi veren MAG-DER Yalova Şubesi Başkanı Sabri Karaçam, “18-65 yaşları arasında olan, mahallede uzun süredir oturan ve oturmayı planlayan, fiziksel engeli olmayan, yüz kızartıcı suçtan hüküm giymemiş, gönüllü çalışmasına inanan, takım çalışmasına yatkın kadınlar ve erkekler. Yalova merkez ve ilçelerimizde gönüllü çalışacak vatandaşlarımızı bekliyoruz. Verilecek eğitimlerden sonra MAG Eğitim Belgesi verilecektir. Afet sonrasındaki ilk 72 saat, hayat kurtarma açısından en kritik saatlerdir. Eğer örgütlenir eğitim alırsak, oluşacak afetlerde daha çabuk yaralarımız sarmış olacağız. MAG arama kurtarma eğitimlerine hız vermemiz gerekiyor. Yalova MAG-DER olarak biz eğitimler için hazırız. Afet Farkındalık Eğitimleri Okul farkındalık ve tahliye eğitimlerimiz devam ediyor. Oluşacak bir depremde buralara arama kurtarma ekipleri yetişmeyecektir. Korkun, ama sakın panik yapmayın. MAG eğitimi alıp afetlerde bir canda ben kurtarmak istiyorum diyorsanız bize ulaşın. Çare sizsiniz. Eğer örgütlenmez deprem öncesinde sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız” şeklinde konuştu.

Genel Kurul sonrası yönetim kurulu isim listesi şu isimlerden oluştu: Sabri Karaçam, Hakim Menteş,     İdris Durmuş, Muhittin Mert, Hasan İleri, Abdullah Karayaka, Zeki Gürsu, Armağan Çanakkaleli, Metin Okumuş. Yedek isimler ise Cahit Türk, Mehmet Karahasan, Osman Yıldız, Kevser Durakoğlu, Cevat Keser, Aziz Ekşi, Mehmet Erdoğan Ertekin, İbrahim Ay, Kamil Kuru. Denetleme Kurulu ise Bülent Gemalmaz, E.Hakan Baybars ve Selma Sessevmez.  Denetleme Kurulu yedek listesi ise, Kübra Çavdar, Ayten Öğüt ve Hulusi Yılmaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.