yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

MAG-DER ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

MAG-DER ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
24.06.2022 16:54
0
A+
A-

 

 

ilk yardım ve afet bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştiren Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG- DER) çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Olası doğal afet riskine karşı ilk yardım ve afet bilinçlendirme faaliyetlerine yönelik bir takım eğitimler gerçekleştiren Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, (MAG- DER) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Afet bilinç eğitimlerinin önemine dikkat çeken MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Geçtiğimiz yıllarda MAG-DER açısından oldukça başarılı seneler geçirdik. Eğitimlerimizi kesintisiz sürdürdük. Mahallelerimizdeki MAG’ların sayısını da arttırmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu yılki çalışmalarımızda da MAG’ların sayılarını arttırılması için çalışıyoruz. MAG’ların müdahale kapasitesinin her zaman hazır halde tutulması, bilgi ve becerilerinin arttırılması için de tatbikatlar gerçekleştireceğiz. Unutulmamalıdır ki olası bir afet anında ilk 72 saat çok önemlidir. Bu sürede elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Öte yandan halka ve öğrencilerimize yönelik bilgilendirme çalışmaları da devam ediyor. Birçok okulda öğrencilere olası bir afet öncesi ve sonrasında ne yapılması gerektiğini anlattık. Sadece eğitimlerimizi öğrencilere değil, Yalovalı vatandaşlarımıza da vereceğiz” dedi.

‘Tüm vatandaşlarımız bilinçlensin istiyoruz’..

Karaçam, “Yerel çalışmalarla halkı bilgilendirmek ve duyarlılık düzeyini yükseltmek, gönüllü dinamiğini ve kapasitesini geliştirmek, afete karşı etkin bir iletişim ve katılım sağlamak, afet alanında hazırlık ve müdahale standartlarını oluşturmak, yerel grupların kullanabilecekleri kaynakları büyütüp destek ağlarını sağlamlaştırmak adına eğitimlerimize devam ediyoruz. Talepler doğrultusunda eğitimlerimizi veriyoruz. Yalova’da bulunan tüm vatandaşlarımıza bu eğitimleri vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.