yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4165
EURO
34,7855
ALTIN
2.399,97
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

‘MADDİ VE MANEVİ OLARAK TÜKENDİK’

‘MADDİ VE MANEVİ OLARAK TÜKENDİK’
07.07.2022 18:02
0
A+
A-

 

  • Geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerinde tüm Türkiye’yi yasa boğan haber Konya’dan geldi. Konya Şehir Hastanesi’nde Hacı Mehmet Akçay isimli hasta yakını, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı silahla vurarak ağır yaralamış, yaralanan Karakaya, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı..

 

  • Aynı silahla kendini vurarak intihar girişiminde bulunan saldırgan da müdahaleye rağmen yaşamını yitirmişti. Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya için tüm Türkiye’de doktorlar iş bıraktı. Yalova Devlet Hastanesi doktorları da hastane bahçesinde eylem yaptı..

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimler, Konya’da şehit edilen meslektaşları Dr. Ekrem Karakaya için iş bıraktılar, hastane önünde eylem yaptılar. Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimler, alkışlar eşliğinde hastane binasını terk etti.  Hekimler adına açıklamada bulunan Uzm. Dr. Hakan Yakut, “Bizler sağlık çalışanları olarak bir hekim arkadaşımızı daha şehit verdik. Hekimin şehit olması garip bir durum. Acımız büyük. Biz buraya sesimizi duyurmak adına bir araya geldik. Hekimlik meslek ve sanatı, toplum nezdinde maddi ve manevi olarak değersizleştirilmektedir. Saygı ve kutsallık bir yana biz hekimler artık maddi ve manevi olarak tükendik. Hizmet verdiğimiz bu kamu kuruluşunda saldırıya uğradık, tehdit edildik. Biz sağlık çalışanları artık göstermelik koruma kanunları istemiyoruz. Hedef olarak gösterilmek istemiyoruz. Biz Allah değiliz, insanlara can veremeyiz. Bizler de insanız. Biz istedik ki her hastamızı dinleyelim, her hastamızı muayene edelim. Yeter ki süre verin dedik. Ama ona da izin verilmedi. Ne kadar çok hasta dediniz, hastanelere yığdınız. Sonuçta maalesef kötü olaylar yaşandı. Şiddete uğradık, öldürüldük. Sağlık sisteminde yaşanan aksaklıkların sebebi bizler değiliz. Bizleri koruyamadınız değil korumadınız. Muayene alanlarımız savaş alanına döndü. Şehit edilen Dr. Ekrem Karakaya’nın muayenesi kan gölüne döndü. Bir cani geldi arkadaşımızı öldürdü. Bir cani bir doktoru katletti. İnanın bizler çalışırken, buraya gelirken çocuklarımızdan helallik almaya başladık. Bilin ki bizi hedef gösterenler, bu suçun vebali sizlerde. Ekrem Karakaya’nın kanı tamamen sizin üzerinize sıçramış durumda” dedi.

Hasta başına en 20 dakika ayıracaklar..

Öte yandan Hekim Birliği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildi: “Haklı mücadelemizin kararlılığını göstermek için Hekim Birliği Yönetim Kurulu olarak oybirliğiyle, 06.07.2022 tarih ve 2022-11 sayılı kararı ile şimdilik; 7-8 Temmuz tarihlerinde Acil Servis sarı ve kırmızı alan, doğum salonu, diyaliz üniteleri, 112 hizmetleri, adli vakalar ve yatan hasta hizmetleri hariç olmak üzere, tüm sağlık kurumlarımızda meşru iş bırakma eylemi yapılmasına ve acil servis yeşil alanlarda ve diş acil servislerinde ise hasta başına en az 20 dakika ayırarak hakkıyla görev yapma kararı verilmiştir.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.