yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2712
EURO
34,6727
ALTIN
2.394,55
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

LİDER ZORLANDI AMA KAZANDI

LİDER ZORLANDI AMA KAZANDI
10.04.2023 11:05
0
A+
A-

BERAT’TAN ALTIN KAFA!

  • Çınarcık Belediyespor, ligin 22.hafta mücadelesinde Sugören Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Sarı-siyahlılar, ilk yarıda duran top organizasyonunda Berat Can Orsavaş’ın kafa golüyle 1-0 öne geçtiği maçta skoru zor da olsa korudu ve Yeşilova ile oynayacağı maç öncesi hata yapmadı.

İlkay Margılıçlı yönetiminde dar rotasyonlu kadroyla yer aldığı Süper Amatör Küme’de fırtına gibi esen sarı-siyahlılar, ecel terleri döktüğü müsabakada Sugören engelini de kayıpsız geçerek kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

 

Onur ERDİK

Yalova Süper Amatör Küme’de haftanın en önemli maçlarından birine sahne olan karşılaşmada Sugören Gençlerbirliği ile Çınarcık Belediyespor, Sugören Kürşat Özpolat Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Nefesleri kesen zorlu kapışmada özellikle son bölümler gergin geçerken, rakibi karşısında hata yapmayan sarı-siyahlı konuk takım Çınarcık, 1-0’lık skorla kazanıp Yeşilova maçı öncesinde adeta moral depoladı.

Çınarcık, rakibini açmakta zorlandı..

Müsabaka dengeli başlasa da ilerleyen bölümlerde Çınarcık Belediyespor, kanat akınlarıyla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Maçın henüz başı olan 5.dakikada konuk takımda Alkın Mercimek, sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı. Bu oyuncunun yerine Serhat Kaptan maça dahil oldu. İlk bölümlerde rakibini açmakta zorluk yaşayan Çınarcık, 24.dakikada Metin Çalışkan’la gole yaklaştı. 26’da ise Sugören Gençlerbirliği, Enez Üçtepe ile kaleyi yoklasa da sonuç çıkaramadı. 33.dakikada Çınarcık’ta kullanılan serbest vuruşta Sugören ceza sahası içerisinde defansın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Ali Rıza Bat’ın şutu az farkla auta gitti. 35’te ani gelişen sarı-siyahlı takımın atağında Ali Rıza Bat, soldan topla buluştu. Bu oyuncunun arka direk çaprazına ortaladığı meşin yuvarlağa gelişine çok sert vuran Metin Çalışkan’ın şutu yandan az farkla auta gitti.

Baskı sonuç getirdi..

Mücadelede dakikalar 39’u gösterdiğinde günün formda isimlerinden Ali Rıza Bat, bu kez sağdan ortaladı. Ceza sahasına gönderilen topa savunmadaki Murat Gülbaba ters vuruş yaptı. Kaleye yönelen meşin yuvarlağı ev sahibi takımın file bekçisi Eren Savaşı son anda kornere çeldi. Çınarcık’ın baskısı 41.dakikada sonuç getirdi. Ömer Furkan Öztürk’ün sağdan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasına ortalanan topa altı pas çizgisi üstünde iyi yükselen Berat Can Orsavaş, şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Çınarcık 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu belirledi.

İkinci yarıda gol sesi çıkmadı..

İlk yarıdaki 1-0’lık skorun verdiği avantajla ikinci devreye giren Çınarcık, bu 45 dakikada zaman zaman zor anlar yaşasa da defans hattı açık vermedi. Maçın 48.dakikasında soldan ceza sahası içinde topla buluşan Berat Can’ın şutu kaleci Eren’de kaldı. Bu pozisyonun 2 dakika sonrasında Metin’in ceza sahası dışından çok sert vuruşu üst direkte patladı. 61’de bu kez sağdan kullanılan kornerde arka direğe giden topa Tugay Erol dokundu ancak iyi refleks gösteren kaleci Eren, meşin yuvarlağı çizgi önünden çıkardı. Maçın son bölümlerinde Sugören Gençlerbirliği, savunma arkasına ve kanatlara atılan toplarla beraberlik golü aradı. Zaman zaman gergin geçen bu bölümlerde özellikle duraklamalarda Sugören ekibi net fırsat yakalasa da Çınarcık kalesinde gol çizgisini bir türlü geçemedi ve mücadele, 1-0 Çınarcık Belediyespor üstünlüğüyle tamamlandı. Bu sonuçla sarı-siyahlılar, 58 puanla liderliğini sürdürdü ve 20.hafta erteleme mücadelesinde Yeşilovaspor ile oynayacağı maç öncesi 1 puanlık avantajını korudu. 30 puanda kalan bordo-beyazlılar ise averajla ligi 6.sırada tamamladı. Maçın ardından kısa süreli gerginlik yaşansa da iki takım oyuncuları sahayı birlikte terk ettiler.

SAHA: Sugören Kürşat Özpolat Stadyumu

HAKEMLER: Abdullah Çalar, Oğuz Kaan Akçan, Burak Demirel

SUGÖREN GENÇLERBİRLİĞİ: Eren Savaşır, Esat Özdemir, Murat Gülbaba, Ali Arslan, Tarık Mutlu, Kadir Mert Ceylan (Dk. 87 Metecan Oktekin), Enez Üçtepe, Halil İbrahim Argun (Dk. 56 Yusuf Argun), Rıza Burak Kahriman, Yağız Okul, Muhammed Kıral (Dk. 80 Göktuğ Gökdeniz)

ÇINARCIK BELEDİYESPOR: Ali Can Hamamcı, Alkın Mercimek (Dk. 5 Serhat Kaptan), Ömer Furkan Öztürk, Melih Saraçoğlu, Sefa Oğuz, Metin Çalışkan, Ali Rıza Bat, Eren Katkay, Muhammet Tugay Erol (Dk. 63 Murat Şimşek), Berat Can Orsavaş (Dk. 80 Armağan Erimez), Yiğitcan Kesgin

GOL: Dk. 41 Berat Can Orsavaş (Çınarcık Belediyespor)

SARI KARTLAR: Esat Özdemir, Halil İbrahim Argun (Sugören Gençlerbirliği). Eren Katkay, Muhammet Tugay Erol, Murat Şimşek, Melih Saraçoğlu (Çınarcık Belediyespor).

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.