yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2925
EURO
34,6258
ALTIN
2.413,46
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

LET’S DO İT YALOVA

LET’S DO İT YALOVA
15.09.2022 15:33
0
A+
A-

 

  • Uluslararası bir organizasyon olan Let’s Do It! hareketinin bu sene düzenlenecek olan etkinlik tarihi tüm dünyayla eş zamanlı yapılmak üzere 17 Eylül 2022 Cumartesi olarak belirlendi.  Let’s Do İt! Yalova Temsilcisi Makbule Budak Çalışkan, yaptığı açıklamada tüm Yalovalıları etkinliğe katılmaya davet etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

2008 yılında Estonya’da ortaya çıkan Let’s Do It hareketi Atıksız Bir Dünya mottosu ile her yıl Eylül ayında tüm ülkelerde eş zamanlı olarak Dünya Temizlik Günü gerçekleştirerek çöp körlüğü adına farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Günümüzde 180 ülkede faaliyetlerini yürüten Let’s Do It! hareketi dünyanın en büyük sivil çevre hareketi olarak kabul ediliyor. 2016 yılından beri ülkemizde Sivil Yaşam Derneği koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Let’s Do It Türkiye ekibi tarafından organize ediliyor.

Salgın engel olamadı..

21 Eylül 2019’da Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde 154 temizlik noktasında 116 binden fazla gönüllüye ulaşarak katı atık toplama hareketi gerçekleştirildi. 19 Eylül 2020 tarihinde ülkemizde devam eden koronavirüs etkisi göz önünde bulundurularak Dijital Temizlik Hareketi gerçekleştirildi.18 Eylül 2021’de Dünya Temizlik Günü kapsamında 81 ilde 272 temizlik noktasında 30 binden fazla gönüllünün katılımı ile katı atık toplama hareketi gerçekleştirildi.

Çalışkan’dan davet..

Uluslararası bir organizasyon olan Let’s Do It! hareketinin bu sene düzenlenecek olan etkinlik tarihi tüm dünyayla eş zamanlı yapılmak üzere 17 Eylül 2022 Cumartesi olarak belirlendi.  Let’s Do İt! Yalova Temsilcisi Makbule Budak Çalışkan, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “17 Eylül 2022 tarihinde saat 10:30’da Deprem Anıtı önünde başlayıp küçük amfide tamamlanacak olan çevre temizliğine ve ardından saat 15:00’de  Altınova Hersek Plajı’nda olucağız. Yalova ve Altınova belediyelerinin desteği ile gerçekleştirilecek olan bu dünyanın en büyük çevre hareketine tüm halkımız davetlidir.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.