yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2466
EURO
34,7531
ALTIN
2.410,38
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

LAHANA ÇORBASI İKRAM EDİLDİ

LAHANA ÇORBASI İKRAM EDİLDİ
05.01.2024 15:33
0
A+
A-

YALOVA’DA 4 BİN KİŞİYE LAHANA ÇORBASI İKRAM EDİLDİ

  • Bir araştırma sitesinde ‘Dünyanın en kötü 100 yemeği’ başlığı ile 7. sırada seçilen Karadeniz’in meşhur lahana çorbası, Karadenizlileri kızdırdı. Bunun üzerine Yalova Karadenizliler Dernekleri Federasyonu tarafından Yalova’da 4 bin kişilik lahana çorbası ve mısır ekmeği dağıtıldı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Dünyanın en kötü yemekleri listesinde 7. sırada yer alan lahana çorbası, Yalova meydanında 4 bin kişiye dağıtıldı. Yalova Karadenizliler Dernekleri Federasyonu’nun organizasyonunda düzenlenen etkinlik, Cuma namazı çıkışında Cevdet Aydın Parkı’nda gerçekleştirildi. Federasyona bağlı dernek başkanları kazanın başına geçerek, 4 bin kişiye mısır ekmeği ile lahana çorbası ikram etti. Organizasyona; Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü de katıldı.

‘Lahana çorbası, bizim ülkemizin milli yemeğidir’

Yalova Karadenizliler Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Bayzan, lahana çorbasının dünyanın en güzel yemeği olduğuna vurgu yaparak, “Lahana çorbası, kısa bir zaman önce, bir araştırma sitesi tarafından dünyanın en kötü yemeği olarak seçildi. Lahana çorbası, bizim ülkemizin milli yemeğidir. 4 bin kişilik bir yemek yaptık, dağıttık, herkes de afiyetle yedi. Etkinliğimize katılan; Yalova Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a, AK Parti İl Başkanımız Umut Güçlü’ye ve misafirlerimize teşekkür ederiz” dedi.

‘4 bin kişiye ikram ettik’

Yalova Rizeliler Derneği Başkanı Himmet Bakırcı da, “Karadeniz’in karalahana çorbası hakkında yanlış yorumlar yapıldı. Bugün, burada dünyanın en iyi çorbası olan lahana çorbasını vatandaşlarımıza ikram ettik. Lahana çorbamızı en iyi şekilde tanıtmak için 4 bin kişiye ikramlarda bulunduk. Katılan herkese çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.