yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5981
EURO
34,6650
ALTIN
2.524,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

‘LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ’

‘LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ’
26.01.2022 16:38
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy Belediye Meclis Üyesi Savaş Kaşıkçı, Siteler Mahallesi’nde yaptırılan sahil yürüyüş ve bisiklet yolu projesinin süresi geçmesine rağmen hala bitirilemediğini açıkladı. Kaşıkçı, 25.02.2021 tarihinde yapılan ihaleyle 29.03.2021 tarihinde işe başlandığını belirterek, “İhalenin yapım süresi 8 ay. Buna göre bitiş tarihi 23.11.2021.Yani iki ay önce bitmiş olmalıydı.Müteahhit firmaya da iki kez süre uzatımı verilmiş.Ancak proje halen kağnı hızıyla ilerliyor.Çiftlikköy Belediye Başkanı Sayın Ali Murat Silpagar da zamanında bitmeyen,bir sorun olduğu belli olan projeyle ilgili sosyal medyada boy boy fotoğraflar paylaşıyor.Bırakın fotoğraf paylaşmayı da,işteki sıkıntı ne onu açıklayın” dedi.

‘Lafla peynir gemisi yürümez’..

“Belli ki projeye önem veriyorsunuz. İsmini ‘Adım 1071’gibi manevi değeri yüksek bir isim koymuşsunuz. Ancak önem vermek isim koymakla olmuyor, işin peşinde de koşacaksınız” diyen Kaşıkçı, şöyle devam etti:  “Buradan Çiftlikköy halkı adına soruyoruz. 8 ayda bitmesi gereken proje neden hala bitmedi? Müteahhit firma sizin asla kabul etmediğiniz ekonomik krizden mi etkilendi? İşi bitiremeyen müteahhit firmaya hiçbir mücbir sebep olmadığı halde 2 defa süre uzatımı verdiğiniz doğru mu? Eğer doğruysa 1 defa süre uzatımı alıp işi bitiremeyen firmaya 2. defa süre uzatımı neden verildi? Mücbir sebep olmadığı için 2. defa süre uzatımının doğru olmadığını belirten ve şerh koyan görevli belediye personellerine baskı yaptığınız doğru mu? Bu belediye personellerinin yetkilerini alıp,yerlerine sizin dediğinizi yapacak görevliler atadığınız doğru mu? Süre uzatımına şerh koyan belediye personellerine disiplin soruşturması açtığınız doğru mu? Eğer doğruysa hangi gerekçeyle bu soruşturmayı açtınız?” Savaş Kaşıkçı, son olarak “Lafla, sosyal medya fotoğraflarıyla peynir gemisi yürümüyor artık. Çiftlikköy halkı size ikinci defa şans verdi. Ama siz bu şansı çok kötü kullanıyorsunuz. 2019 yılından itibaren merkezi hükümet yatırımlarını sahiplenerek zaman geçiriyorsunuz. Belediye bütçesiyle yaptığınız doğru dürüst bir iş bile yok.Yaptığınız yegane işin takibini de bir zahmet yapın” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.