yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

KURBAN DENETİMİ YAPILIYOR

KURBAN DENETİMİ YAPILIYOR
07.06.2023 13:41
0
A+
A-
  • İller arasında hayvan hareketlerinin artması aynı zamanda salgın ve bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılma riskini artırıyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, büyük şehirlerin kurbanlık hayvan ihtiyacını karşılamak üzereiller arası hayvan hareketlerinin en üst seviyeye çıkması kaçınılmaz. İller arasında hayvan hareketlerinin artması aynı zamanda salgın ve bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılma riskini artırıyor. Bu nedenle kurbanlık olarak sevk edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sağlık ve teknik açıdan belli kriterleri yerine getirmesi zorunlu. Yıl içerisinde şap aşıları yapılmış büyükbaş hayvanlar ile koyun-keçi vebası aşısı yapılmış küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak sevkine izin verilecek. Şartları uygun hayvanların il içi nakillerinde, büyükbaş hayvanlarda pasaport, küçükbaş hayvanlarda ise nakil belgelerinin, il dışına sevk edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda ise nakil esnasında veteriner sağlık raporu bulundurulması zorunlu. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyenleri tarafından, Bursa-Kocaeli Karayolu başta olmak üzere farklı güzergahlarda kolluk kuvvetleri ile birlikte yol kontrolleri yapılıyor. Yol kontrollerine Kurban Bayramı süresince yoğunlaştırılarak devam edilecek. Yol kontrollerinde belgesiz (veteriner sağlık raporu, pasaport, nakil belgesi), kulak küpesi olmayan hayvanları naklettiği tespit edilen hayvan ve araç sahiplerine idari para cezası uygulanacak. Vatandaşların zor duruma düşmemesi ve salgın hayvan hastalıklarının yayılmasının önlenmesi adına hayvan sevk kurallarına mutlaka uyulması talep edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.