yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2651
EURO
34,7925
ALTIN
2.442,92
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

KURBAN TOPLANTISI YAPILDI

KURBAN TOPLANTISI YAPILDI
05.06.2023 13:47
0
A+
A-
  • Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından organize edilen ‘vekaletle kurban organizasyonu’ toplantısı yapıldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizesinde sürdürülen 2023 yılı vekalet yoluyla kurban organizasyonunun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Yalova’da tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantı, İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapan İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, kurban hizmetlerinde görev alan her bir din görevlisinin fedakar ve gayretli çalışmalarının her yıl il genelindeki kurban sayılarının artmasına vesile olduğunu ifade ederek, din görevlilerine teşekkür etti.

‘Kurban ibadeti hakikate ulaşma arayışıdır’

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan Dağlı, konuşmasında medeniyetimizin

merhamet medeniyeti olduğunu belirterek, “Kurban ibadeti, Rabbimize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlığın simgesidir. Yaratana karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimettir. Bizlere sahip olduğumuz imkanları, inandığımız değerler uğruna feda edebilme erdemi ve iradesi kazandıran büyük bir ibadettir” dedi.

İyilik çalışmaları yapmaktayız’

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve TDV’nin, başta deprem bölgesi olmak üzere dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzattığını kaydeden Dağlı, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet

Vakfımız, sosyal yardımlardan eğitime, camilerin inşasından gönüllerin ihyasına

kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmaktadır. Müslüman azınlıkların, savaşlara, işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, yetimlerin ve çaresizlerin yardımına koşmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.