yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

‘KURALLARA UYARSAK KAZALARIN ÖNÜNE GEÇERİZ’

‘KURALLARA UYARSAK KAZALARIN ÖNÜNE GEÇERİZ’
09.05.2022 17:45
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

2022 yılı Karayolu Trafik Haftası, Bi Hareketine Bakar Hayat, Kemerinle Yol Ver Hayata, Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda, Yayalar Kırmızı Çizgimiz ve Trafikte Her Yıl Daha İyiye mottoları ön plana çıkartılmak suretiyle bu yılki denetim ve kampanyalarına ağırlık verilecek. 7-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası Yalova’da dopdolu geçiyor. Trafiğe paydaş kurumlar tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde sergi açıldı. AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İtfaiye ve Zabıta’nın kullandığı ekipmanlar, 13 Mayıs tarihine kadar Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenecek. Bu kapsamda stantları tek tek gezen Yalova Valisi Muammer Erol’a, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar katıldı.  Vali Erol, stantları tek tek ziyaret ederek kurumların yaptıkları çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Ardından, sarhoşken çevreyi nasıl gördüğünü simüle eden gözlüğü takan Vali Erol, düz çizgide yürümeye ve penaltı atışı yapmaya çalıştı.

‘ORTAK ÇALIŞMA YAPILIYOR’..

Vatandaşları sergiyi gezmeye davet eden İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, “Trafikte paydaş kurumlarla beraber bir sergi açtık. Trafikte sadece polisler görev yapmıyor. Jandarma ile birlikte AFAD, belediye, itfaiye, sağlık kurumu gibi paydaşlar bulunuyor. Bir kaza olduğunda bu paydaşlar ile beraber müdahale yapılıyor. Mesela ağır tonajlı araçların karışmış olduğu kazalarda sıkışan insanlar oluyor. Onları kurtarmak için paydaşlarla beraber ortak bir çalışma yapılıyor. O anda müdahale edebilmek için arkadaşlarımız da ilk yardım kursları alıyorlar. Kaza anında ilk yardım da çok önemli. İlk yardım hayat kurtarır. Burada kısacası trafikte neler yapıyoruz; onu göstermek istedik. Bu sergiyi öğrenciler de gezecek. Parkurlar oluşturuldu. Halkımız buraya gelerek yapmış olduğumuz çalışmaları görme fırsatı bulacak. 13 Mayıs tarihine kadar sergimiz burada açık olacak. Unutmamalıyız ki; trafik bizim için çok önemli, en ufak bir hata yaptığımızda bunu hayatımızla ödeyebiliyoruz. Bunun olmaması için çocuk yaşta trafik kurallarını öğrenip, öğrendiklerimizi de azami bir şekilde uygulamamız gerektiğini burada uygulamalı bir şekilde görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.