yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4073
EURO
34,6158
ALTIN
2.382,23
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

KÖYLER YATIRIMLARLA BÜYÜYOR!

KÖYLER YATIRIMLARLA BÜYÜYOR!
04.05.2023 16:11
0
A+
A-

YENİMAHALLE KÖYÜNE 9 MİLYON TL’LİK YATIRIM

  • İl Özel İdaresi tarafından yatırımı gerçekleştirilen Yenimahalle köyünde, toplu açılış töreni düzenlendi. Toplamda 9 milyon TL’yi bulan yeni yatırımların açılış kurdelesini; Vali Muammer Erol protokol üyeleri ile birlikte kesti.

..”Son 1 yılda Yenimahalle köyümüze yaklaşık 7 milyon liralık köy konağı, 700 bin liralık çevre düzenlemesi, 1 milyon liralık alt yapı çalışması toplamda 9 milyonluk yatırımı Yenimahalle köyümüzün hizmetine sunduk.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yenimahalle köy konağı, meydan ve çevre düzenleme projesinin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. 9 milyon TL’lik yatırım bedeliyle Yenimahalle köyüne, halkın kullanımına uygun olarak sosyal donatı alanları yapıldı. Düzenlenen törene; Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri ve milletvekili adayları Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal donatı alanları

Yenimahalle köy konağının içerisinde; 144 kişilik yemekhane, Kur’an kursu salonu, elektrik sistem ve muhtarlık odası, tuvaletler, kafeterya, el sanatları salonu, Yenimahalle Spor Kulübü salonu bulunuyor.

‘9 milyon TL’lik yatırım’

Programda bir konuşma yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, yatırımla ilgili bilgiler verdi. Yılmaz, “2019 yılından bu yana yenilediğimiz 5. köy binamıza bu yıl Kapaklı ve Selimiye köylerimizi de eklemeyi planlıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz toplam 675 m² alana sahip köy konağımızda zemin katta Kur’an kursu, muhtarlık odası, köy kahvesi, birinci katta ise Kur’an kursları, el sanatları odası, spor kulübü odası ve balkon terası yer almaktadır. Ayrıca zemin katta mutfağı içerisinde yer alan yemekhane bulunmaktadır. Köy konağımızın yanı sıra köyümüze yarışır bir köy meydanı ve çevre düzenlemesi projesi de hayata geçirdik. 650 m² alanda aydınlatma, çevre duvarı, korkuluk ve beton zemin iyileştirmesi gerçekleştirdik. Kullanım açısından tehlike arz eden bozuk olan yolumuzu ıslah ederek bin 400 m² parke taş yolu halkımızın kullanımına sunduk. Son 1 yılda Yenimahalle köyümüze yaklaşık 7 milyon liralık köy konağı, 700 bin liralık çevre düzenlemesi, 1 milyon liralık alt yapı çalışması toplamda 9 milyonluk yatırımı Yenimahalle köyümüzün hizmetine sunduk. Vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz projelerde Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen birim müdürlerime ve çalışma arkadaşlarıma, İl Genel Meclis Başkanımız ve meclis üyelerine teşekkür ediyor, projelerimizin Yenimahalle Köyümüze ve Yalovamıza hayırlı olmasını dileyerek saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dualar yapıldı. Vali Erol ve beraberindeki heyet, yeni yatırımların açılış kurdelesini keserek, Yenimahalle köy konağını gezdiler.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.