yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

‘KORUMA ALTINDA!’

‘KORUMA ALTINDA!’
04.07.2023 17:06
0
A+
A-

..”Mikail heykeli restore edildi; Yalova Müzesi’ne getirilecek.”

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş:

‘ESERLER, YALOVA MÜZESİ’NDE SERGİLENECEK’

  • ..”Çobankale’deki kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan da Helenopolis Antik Kenti’ndeki sualtı çalışmaları da devam ediyor. Buralardan da çok sayıda eserler çıkmaya başladı. Bunların hepsinin bir Müze Müdürlüğü kontrolünde, Yalova’mızda derlenip toparlanması gerek.”

..”Mikail Heykeli bugün koruma altında. Yalova’da gerçekleştirilen bütün kazı çalışmalarında çıkan eserler ile birlikte oluşturacağımız müzede sergileyeceğiz. Heykelin bakımı ve onarımı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyeden kaynaklar aktararak eserin rehabitilasyonunu sağladık.”

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

Araştırmacı-Yazar Muhsin Sevencan’ın 03.07.2023 tarihli ‘O KABARTMA HEYKELİ TERMAL’İN SİMGESİDİR!’ adlı köşesinde yazdığı Mikail Heykeli’nin akıbeti hakkında HABERCİ’ye açıklamalarda bulunan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova’da bir müze çalışmasının yapıldığını söyledi. Ziyaretleri sırasında Mikail Heykeli’nin Bursa Müze Müdürlüğü’ne nakledileceğini öğrendiklerini dile getiren Büyükgümüş, “2019 yılında, Termal’i ziyaretimiz sırasında Mikail Heykeli’nin, Yalova’da bir müze olmadığı için Bursa Müze Müdürlüğü’ne nakledileceğini öğrenmiştik. Hızlıca bu duruma müdehale ettik. Elimizde müze olmamasını da önemli bir eksiklik olarak değerlendirmiştik” ifadelerine yer verdi.

‘YALOVA MÜZESİ KURULACAK’..

Yalova’da bir müze kurulacağını belirten Büyükgümüş, “Çobankale’deki kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan da Helenopolis Antik Kenti’ndeki sualtı çalışmaları da devam ediyor. Buralardan da çok sayıda eserler çıkmaya başladı. Bunların hepsinin bir Müze Müdürlüğü kontrolünde Yalova’mızda derlenip toparlanması gerek. Burada elde ettiğimiz tarihsel malzemelerin sergilendiği güzel bir müze çalışması başlatalım diye gayret ettik. Bunun da ilk adımı Müze Müdürlüğü’nün kurulmasıydı. Hemen bu konuda girişimde bulunduk. 2019 yılı içerisinde bunun kararı alındı. 2020 yılında da ataması yapıldı. Yalova’mız için önemli bir adımdı. Devamını inşallah hep birlikte getireceğiz” dedi.

‘MİKAİL HEYKELİ RESTORE EDİLDİ’..

Mikail Heykeli’nin restore edildiğini söyleyen Büyükgümüş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mikail Heykeli bugün koruma altında. Yalova’da gerçekleştirilen bütün kazı çalışmalarında çıkan eserler ile birlikte oluşturacağımız müzede sergileyeceğiz. Heykelin bakımı ve onarımı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyeden kaynaklar aktararak eserin rehabitilasyonunu sağladık. Bu müzenin kurulmasında ve eserlerin korunmasında elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.