yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

KİVİ FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

KİVİ FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!
04.10.2023 17:13
0
A+
A-
  • 10’uncu Subaşı Kivi Festivali, 7-8 Ekim tarihleri arasında saat 13’te Subaşı Belediyesi Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin kivi üretim merkezlerinden olan Yalova, bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Kivi Festivali’nde tescilli ‘Yalova Kivisini etkinlikleriyle tanıtacak.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

7-8 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek, 2 gün sürecek festivalde sektörel stantlar, yemek stantları, kooperatif ve bireysel çarşı stantları, çocuk eğlenceleri, kültürel etkinlikler, 4. Yalova Kivi Koşusu ve Kurtalan Ekspres konserinin yer alacağı dolu dolu geçecek olan festivale, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay Yalova’yı ve çevre illeri davet etti.

‘YALOVA’NIN TÜM UNSURLARINI BİRLEŞTİREN BİR FESTİVAL OLACAK’

Başkan Canbay, festivalle ilgili yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Bu yıl da festivalimiz 2 gün sürecek. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Çalışkan bir ekibimiz var ve kıymetli işler yapacağımıza inanıyoruz. Emeği geçen herkese minnettarım. Amacımız kivinin başkenti olan Subaşı’yı, Türkiye’ye nasıl tanıtabiliriz, ürünümüzün pazarını nasıl genişletebiliriz. Yalova Kivi Üreticileri Birliğimizle günden güne daha güçlü adımlar atıyoruz. Bizim hedefimiz burada sadece kiviyi tanıtmak değil. 10’uncusu düzenlenen festivalde, bu yıl da Subaşı Belediyesi dışında Yalova’da bulunan belde ve ilçe belediyelerimizden de destek aldık. Ben inanıyorum ki; bu Kivi Festivali Yalova’nın tüm unsurlarını birleştiren bir festival olacaktır. Önemli olan bizim için kivi ve bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak. Festivalimiz Yalova için bir kazanç, Yalova’nın tanıtımı açısından da bir kazanç. Festivalimizi ilk gününü sektörel ve çarşı stantlarımızın gezilmesiyle başlayıp folklor ekiplerinin gösterisi yer alacak. Program canlı müzik yapan grubumuzla devam edecek ardından Anadolu Rock gruplarının yıldızlarından olan kuruculuğunu rahmetli Barış Manço’nun yaptığı Kurtalan Ekspres sahne alacak. Festivalimizin ikinci günü ise 4. Yalova Kivi Koşusu 10K/5K ile başlayacak. Koşu hakikaten büyük çapta bir organizasyon. Türkiye’nin 81 ilinden ve yurtdışından farklı ülkelerden gelen koşucuların katılımıyla uluslararası düzeyde yapılacak olan koşuya 500’ün üzerinde sporcu katılıyor. Bu yıl da koşularımızla 4. kez Subaşı’nda bulaşacağız. Koşu etkinliğimiz hem bölgenin tanıtılmasına ciddi anlamda katkı sağlıyor hem de gelen koşucular doğayla iç içe, kivi bahçeleri arasından Hersek Lagünü’ne uzanan doğal güzelliklerin yer aldığı parkurda koşmanın keyfini yaşıyor. Kivi Koşusunda her yıl daha iyisini yapıyoruz. Bu yıl da 50 bin TL değerinde ödül ve sponsorluk anlaşması sağladığımız çeşitli firmaların ürünlerinden veriyoruz. Bu işi yıllardır üreten Yalova Kivi Koşusu Sorumlusu Orhan Güner arkadaşımıza da emekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Festivalimizin bugüne kadar ulaşmasında geçmiş yıllarda görev alan ve emek harcayan tüm gönüllü dostlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Festivalimize katılan misafirlerimizin buradan güzel hatırlarla ayrılmaları için elimizden geleni yapacağız.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.