yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4918
EURO
34,7643
ALTIN
2.490,07
BIST
9.560,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

‘KİMİN ÇALDIĞI  ADLİYEDE BELLİ OLACAK!’

‘KİMİN ÇALDIĞI  ADLİYEDE BELLİ OLACAK!’
01.12.2021 18:58
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediyesi Aralık Ayı toplantısı Meclisi Başkanvekili Mustafa Tutuk başkanlığında gerçekleşti. Yapılan oturumda zaman zaman gergin anlar yaşandı. Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk, Aralık ayı meclisi dilek ve temenniler bölümünde mali tabloyu meclis üyeleri ile paylaştı. Tutuk, şunları söyledi: “Yapacağım açıklama hepimizi doğrudan ilgilendiriyor. Vereceğim rakamların hepsi resmidir ve gerçektir. 6 Mart 2020 tarihinde görevi devraldığımız günde bütçe emanetleri 68 milyon TL’ydi. Müteahhide olan borç banka kredilerini geçiyorum; emanetler 13 milyon 704 bin TL, faiz 22 milyon 584 bin TL. Kamu borçlarını da geçiyorum. Birliklere 9 milyon 980 bin TL borç vardı. 5 milyon TL sadece YASKİ’ye ödedik. Usulsüz ödemeler; biliyorsunuz ki dava konusu bu. 22 milyon TL usulsüz ödeme yapılmış. Biz göreve geldiğimizde 280 icra dosyasını kapattık. 137 milyon TL borç ödedik. Bunu bilin artık. Üstüne üstlük 1 milyon 600 bin TL de personele olan borcumuzu ödedik. Bu borçları öderken belediyenin hiçbir malını satmadık, takas da etmedik. Tamamen öz kaynaklardan ödenen borç. Vergi borçlarına istinaden Yalova Üniversitesi ile de takas yapacağız; doğrudur. Resmi kurumlara borcumuz var. SGK borcu ve maliye borçlarımız da var. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı ve ödemelerimizi yapıyoruz.  Kamuoyunda ‘Başkan, sen geldin 50 milyon TL borçlanma yetkisi aldın. 50 milyon TL kredi kullandın’ diye bir izlenim var. Hayır efendim. 50 milyon TL borçlanma yetkisi aldım; 20 milyon TL kredi kullandım. Bu 20 milyon TL ile de ne yaptım biliyor musunuz; kasadan çalınan paranın üstüne ekleyip ödedim.”

‘Kim çaldı paraları söyleyin’..

Başkanvekili Mustafa Tutuk’un konuşmasının ardından CHP’li meclis üyeleri Meryem Ataç ve Gülsen Büker, “Kim çalmış bu paraları, lütfen söyleyin. Bunu bilmek herkesin hakkı. İki yıldır aynı şeyi söylüyorsunuz. Her seferinde aynı şeyi yapıyorsunuz” dediler. Başkan Vekili Mustafa Tutuk da, “Ben bilmiyorum kimin çaldığını. Dava devam ediyor” diye cevap verdi.

‘Kimin çaldığı adliyede belli olacak’..

Yaşanan kısa tartışmanın ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Şahin ise, “Geçen mecliste bu makamları işgal ettiğimiz söylendi. Kimin çaldığı Yalova Adliyesi’nde belli olacak. 29 milyon TL borçtan bahsedilmişti. Başkanvekilimiz Mustafa Tutuk’un bahsettiği borçların içinde SGK ve vergi borçları yok. 50 milyon TL borcu da CHP, yanlış hatırlamıyorsam, teklifi revize edip 20 milyon TL’sini kullandırmak istemişti. 79 milyon TL öz kaynaklardan ödendi” şeklinde konuştu. Şahin, şunları söyledi: “Borç yükü ağır; yeni yönetimle ile birlikte yeni anlaşmalar yapıldı. Amaç, o yüksek alacaklıların parasını ödemek. 79 milyon TL öz kaynaklardan ödedikten sonra ödenen 29 milyon TL gibi bir rakam var. Buraları işgal ettiğimiz falan söz konusu değildir. Hanımefendilerin sorduğu soruların cevabı bu mecliste de değildir. Onların cevabını da buralarda aramaya gerek yok. Ben giden 23 milyon TL’ye bakarım. Ödenen paralara bakarım. O ödenen paralar bir şekilde Yalova Belediyesi’ne gelecek. Orasını bilemem o yargının işi. Yargı’ya da sonsuz inanıyorum. Yargı kararlarını burada tartışmayacağız. Makamları işgal etmiyoruz. Burada da o riyasete emaneten bakacak durumumuz da yok. Yalova’yı en iyi şekilde yönetmek için görevimizin başındayız.”

‘Asıl ben sizleri alkışlıyorum’..

Fatih Şahin’in sözlerinin ardından CHP sıralarından sesler yükseldi.  Bunun üzerine Mustafa Tutuk da, “Güneş balçıkla sıvanmaz. Sakin olun” dedi. Bu sırada CHP sıralarından alkış sesleri yükseldi. Başkanvekili Mustafa Tutuk, alkışlara tepki göstererek; “Asıl ben sizi alkışlıyorum” dedi ve ekledi: “Ben sizlere mali tablonun durumunu bildirdim. Meclis üyesi olarak bu mali tabloyu bilmek zorundasınız. Hatta tüm kamuoyu bilmek zorunda.”

‘Bir önceki 2 yılı da açıklayın’..

CHP’li Meclis Üyesi Muhammed Ümit Aydın da yaptığı konuşmada, “Bizler, olumlu olan her konuda hiçbir şekilde muhalefet etmeden destek verdik. Bunu ısıtıp ısıtıp devamlı önümüze getirmenin mantığı da yok. Konu şu an adliyede. 2012 yıllarına kadar uzanmış bir konu. Burası belediye meclisi. Bu konu siyaseten uzar gider, birbirimizi üzmüş oluruz. Rakamlar burada ezbere söyleniyor. Bir önceki yılı da ele alın, rakamları öyle söyleyin” dedi.

‘3 icra dosyası kaldı’..

Aydın’ın konuşmasından sonra söz alan Tutuk, “Ben görevi devraldığımda 280 icra dosyası vardı. Şu an 3 tane kaldı. Onları da kapatacağız. Siz, 50 milyon TL kullandığınız krediden dolayı borçları ödediniz diye algı yaparken biz susuyoruz. Biz 20 milyon TL kredi kullandık. Üstüne öz kaynaklarımızdan 2 milyon TL daha ekledik. Ve kaybolan paranın sahiplerine de ödeme yaptık. 2 defa ödeyeceğiz onu. Bunu kamuoyu bilsin bir kere” dedi.

‘Şirket araçları icradan satıldı; onları da açıklayın’..

Şirket araçlarının icradan satıldığını iddia eden CHP’li Sefer Keskin ise, “Sayın Başkan, geçen hafta şirket araçları icradan satıldı. Onları neden söylemiyorsunuz. Onlardan da bahsedin; kamuoyu bilsin. Şirket araçları geçen hafta icradan satıldı” dedi. Bunun üzerine Başkanvekili Mustafa Tutuk, “Ne diyorsun sen, ne şirket aracı? Senin eline bir kağıt veriyorlar; tiyatro yapıyorsun burada. Bırak Allah aşkına” dedi. Bunun üzerine Sefer Keskin, kürsünün önüne gelerek elinde kağıtta yazılanları gösterdi. Keskin, “SGK tarafından araçlar icradan satıldı. YABELTAŞ’ın 77 DR 593 ve 77 DB 212 plakalı iki aracı icradan satıldı” dedi. Mustafa Tutuk ise, “ Bırak Allah aşkına. Sen güzel tiyatro yapıyorsun. Sen buraya şov yapmaya gelmişsin. Elini kolunu sallıyorsun. İndir o elini kolunu. Terbiyesizleşmeye gerek yok” dedi. Bunun üzerine meclis sıralarında gerginlik yaşandı. Meclis üyeleri yaşanan tartışmadan dolayı birbirlerinin üzerlerine yürüdüler. Gerilimin tırmandığı tartışmada, güvenlik görevlileri meclis üyelerini güçlükle ayırdı. Bunun üzerine Başkanvekili Mustafa Tutuk, Aralık meclisini kapattı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.