yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4151
EURO
34,8070
ALTIN
2.419,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

KILIÇ MEVKİİNE ÜRETİM TESİSLERİ KURULACAK..

KILIÇ MEVKİİNE ÜRETİM TESİSLERİ KURULACAK..
02.02.2023 18:21
0
A+
A-

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI HASAN SOYGÜZEL:

‘YALOVA’YA ÇOK KIYMETLİ ARAZİLER KAZANDIRIYORUZ’

  • İl Özel İdaresi’nin bünyesinde, Çiftlikköy Kılıç mevkiinde bulunan araziye tekli parke taşı üretim tesisi, beton santrali üretim tesisi ve araç iş makine parkı kurulacak.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Hasan Soygüzel’in başkanlığında gerçekleştirilen İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantıları devam ediyor. Mecliste ek gündem maddesi olarak OSB girişlerinin olduğu, Kılıç mevkiinde bulunan 80 dönümlük alanın İl Özel İdaresi’nin bünyesinde kurulacak olan tesisler için Kamulaştırma Kanunu’nun 30. maddesine göre bedeli karşılığında devir alınması konusu görüşüldü. Otoyol A.Ş’den alınacak olan arsaya tekli parke taşı üretim tesisi, beton santrali üretim tesisi ve araç iş makine parkı kurulacak. Meclisin son birleşimde alacağı karar ile tescil işlemlerinin gerçekleşeceği arsada devir işlemleri başlatılacak.

‘Çok değerli bir yer olacak’..

İl Genel Meclisi’nin öncülüğünde Yalova’ya çok önemli araziler kazandırdıklarını ifade eden Başkan Soygüzel, “Çalışma başarı ile sonuçlanırsa çok değerli bir yerimiz olacak. İl Özel İdaremize, İl Genel Meclisimiz aracılığıyla çok kıymetli araziler kazandırıyoruz. Bunu da gerçekleştirirsek hem çok önemli bir arazi kazandıracağız hem de kurmayı planladığımız tesisleri hızlıca hayata geçirmiş olacağız” dedi.

‘Söylemler gerçek değil’..

Samanlı’da, İl Özel İdaresi’ne ana hizmet binası yapımı için tahsis edilen alanın, araç iş makine parkı olarak kullanılacağına ilişkin yanlış haberlerin çıktığını da hatırlatan Soygüzel, “Bizim araç makine parkımız ile ilgili de bir organizasyonumuz olacak. Samanlı’daki arsa ile ilgili bir takım yanlış duyumlar vardı. Bu söylemlerin de gerçek olmadığını teyit eden bir karar almış olacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.