yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3718
EURO
34,6936
ALTIN
2.392,15
BIST
10.179,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

KESME GÜL ÜRETİCİLERİNE EĞİTİM VERİLİYOR

KESME GÜL ÜRETİCİLERİNE EĞİTİM VERİLİYOR
03.04.2024 12:41
0
A+
A-

KESME GÜL ÜRETİCİLERİNE BİYOLOJİK MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLİYOR

  • Yalova’nın Kadıköy beldesindeki kesme gül üreticileri, thrips zararlısı ile mücadelede biyolojik yöntemlerin uygulanması konusunda eğitim aldı..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer’in de katılımıyla gerçekleşen eğitimde, üreticilere thrips ile mücadelede kullanılan biyolojik yöntemler hakkında bilgi verildi. Eğitimde, thrips zararlısına karşı kimyasal mücadele yerine doğal düşmanlar kullanılarak sürdürülebilir bir çözüm sunuldu. Bu yöntemler arasında, thrips’in doğal düşmanları olan yırtıcı böceklerin kullanımı, bitkilerin thrips’e karşı doğal direnç mekanizmalarının güçlendirilmesi ve mavi yapışkan tuzaklar gibi yöntemler yer aldı. Yetkili firma mühendisi Emrah Kural ve teknik personeller tarafından yapılan uygulamalı gösterimlerde, üreticilere thrips kontrolünde etkili olan neem yağı ve neem keki gibi organik ürünlerin kullanımı da anlatıldı. Bu eğitimler, üreticilerin zararlılarla mücadelede daha bilinçli ve çevreye duyarlı yöntemler benimsemelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Yalova Kadıköy’deki bu eğitim programı, bölgedeki gül üretiminin kalitesini artırırken, çevre dostu tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor. Üreticiler, aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti ifade ederek, biyolojik mücadele yöntemlerini kendi bahçelerinde uygulamaya başlayacaklarını belirttiler.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.