yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C

KENT KUPASI 2024 BAŞLADI

KENT KUPASI 2024 BAŞLADI
23.05.2024 14:55
0
A+
A-

Yalova Şehir Oyunları: Kent Kupası 2024 kurumlar arası futbolla başladı.

  • Kent Kupası, 2022 yılında 600, 2023 yılında ise 1019 katılımcıya ulaşmıştı. Bu yıl için belirlenen spor dalları arasında Kurumlararası Futbol, Sokak Basketbolu, Dart, Bocce, Satranç, Wushu, Geleneksel Okçuluk ve Masa Tenisi yer alıyor.

..”Şehrimiz çok büyük potansiyeller barındırıyor; kupamız umarım şehirdeki henüz amatör sporcuların keşfedildiği bir mecraya evrilir.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve gelenekselleşmeye başlayan Kent Kupası başladı. Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen Kent Kupası, Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştiriliyor. Katılımın yoğun olduğu Kent Kupası, 2022 yılında 600, 2023 yılında ise 1019 katılımcıya ulaşmıştı. Bu yıl için belirlenen spor dalları arasında Kurumlararası Futbol, Sokak Basketbolu, Dart, Bocce, Satranç, Wushu, Geleneksel Okçuluk ve Masa Tenisi yer alıyor. 1 Haziran’a kadar devam edecek kayıtlar hariç olmak üzere şimdiden 900 başvuru alındı. Yalova Kent Kupası, şehirde sporun ve sosyal etkinliklerin yaygınlaşmasına katkı sağlarken, gençlerin amatör sporlarla tanışmasını ve kendilerini geliştirmesini hedefliyor. Organizasyon, her geçen yıl artan katılımıyla Yalova’nın önemli spor etkinliklerinden biri haline gelmeye devam ediyor.

 ‘Şehrimiz çok büyük potansiyeller barındırıyor’

Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, kupayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yoğun katılımla her yıl şehirde hareketlilik sağlıyoruz. Kupamızı geleneksel hale getirdiğimizi düşünüyoruz. Bizim kupamız amatör ruhla uzman etkinlik yönetimini bütünleştirmeyi hedefliyor. Bizimle gönüllü olarak kupada görev yapan gençler, geleceğin kupalarında görev alacaklar. Ailelerin bir akşam etkinliği olarak gelip izlediği, kardeşçe ve sporun ruhuna uygun bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Hayalimiz, nice yıllar kupanın düzenlenmesi ve bir gün çocuklarımızın kupada yarışması. Şehrimiz çok büyük potansiyeller barındırıyor; kupamız umarım şehirdeki henüz amatör sporcuların keşfedildiği bir mecraya evrilir. Bu sebepler dolayısıyla bu yıl özellikle şehir eğlencesi ve şehir oyunları hashtaglerini vurguluyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.