yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3688
EURO
34,7360
ALTIN
2.397,73
BIST
10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘KENT KONSEYİ’NİN NE İŞ YAPTIĞINI İLK 100 GÜNDE GÖSTERECEĞİZ’

‘KENT KONSEYİ’NİN NE İŞ YAPTIĞINI İLK 100 GÜNDE GÖSTERECEĞİZ’
27.01.2022 16:39
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, seçimlerden sonra Kent Konseyi’nin yeni bir vizyon sahibi olduğunu belirtti. Kandemir, HABERCİ’ye yaptığı açıklamada yürütme kurulu ve genel kurul üyelerine mini bir anket gönderdiklerini ve ankete göre Yalova’nın öncelikli sorunlarını belirleyeceklerini belirtti. Buna göre bir çalışma yapacaklarını dile getiren Kandemir, “Kent Konseyi bu seçimlerle birlikte, yeni bir vizyon sahibi oldu. Kent Konseyi bundan sonraki süreçte artık Yalova’nın sesi olacak. İlk yapacağımız işlerden biri, kent Konseyi’nin binasının fiziksel olarak düzeltilmesi gerekiyor. Kadın Meclisi zaten var fakat Gençlik Meclisi ve Engelli Meclisi gibi yeni birimler açarak güçlendireceğiz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Şu anda Yürütme Kurulu üyelerine mini bir anket gönderdik ve Yalova’nın sorunlarını sorduk. Bu anketi 201 kişilik Genel Kurul üyelerimize de göndereceğiz. Yalova’nın sorunları ile alakalı öncelikleri belirleyip, buna göre bir çalışma yapacağız. Bu çalışma gruplarını da çok hızlı bir şekilde kurup; ilk 100 günde Allah nasip ederse karşınıza çıkacağız. Mesela Gençlik Meclisi’ni kuruyoruz ve her görüşten her yönden 2’şer tane kişi istiyoruz. Kurduğumuz meclisler de geniş katılımlı olacak. Meclislerimiz kurulduğu zaman seçimlere gidilecek ve kendi aralarında da bir seçim olacak” dedi.

‘Kent Konseyi kamuoyunun gücüdür’..

Bütün çalışmaları kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşacaklarını söyleyen Kandemir, “Şeffaf olacağız. Bizim amacımız Yalova Kent Konseyi’ni herkesin çok rahatlıkla hissedebildiği bir meclis yapmak istiyoruz. Herkesin düşüncesini ve fikrini yerine getirebildiği ve karşılık bulabildiği bir meclis olmasını istiyoruz. Kent Konseyi ne iş yapar diye soranlar Kent Konseyi’nin misyonunu ve vizyonunu bilmeyenlerdir. Belediye kanunun 17. maddesine göre yasaya girmiş bir kurumdur. Kent Konseyi’nin kamuoyu gücü vardır. Yalova’nın güzelleşmesi ile alakalı her türlü konuda Kent Konseyi fikrini beyan eder; sorunları masaya yatırır. Kent Konseyi ortak akılın olduğu yerdir. Çalışma gruplarıyla birlikte tüm kentin istemleri doğrultusunda ona göre konuşarak, tartışarak çözüm üretmeye çalışır. Tüm paydaşların ortak faydalanabileceği bir konuysa kamuoyu oluşturur. Nereye giderseniz gidin bu böyledir. Kent Konseyleri hiçbir zaman siyasi bir oluşum değildir. Kent Konseyi o kentin en üst STK kuruluşudur. Kent Konseyi haddini ve gücünü bilerek, aslında çok şey yapar. Kent Konseyi, o kentte yaşayanların sesidir. Biz herkesin kent konseyine katkı sağlamasına ön ayak olacağız. Kent Konseyi’nin ne iş yaptığını ilk 100 günde göstereceğiz. Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarım da hepsi birbirinden değerli insanlar. Daha güzel projelerle Yalova’nın daha da yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.