yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KENT KONSEYİ, ENGELLİ MECLİSİ’Nİ KURDU

KENT KONSEYİ, ENGELLİ MECLİSİ’Nİ KURDU
23.11.2022 15:28
0
A+
A-

 

 

  • Yalova Kent Konseyi, Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi Genel Kurullarını gerçekleştirdikten sonra Engelli Meclisi’ni de kurarak alt meclislerinin kuruluş süreçlerini tamamlamış oldu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Kent Konseyi bünyesinde ilk defa kurulan Yalova merkezde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, özel eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan Engelli Meclisi, Halil İnalcık Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

‘Üstünde durduğumuz en önemli konulardan birisi demokrasidir’..

Programda bir açılış konuşması yapan Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, “Göreve geldiğimizden bu zamana kadar üstünde durduğumuz en önemli konulardan birisi demokrasidir. Hem yönetim anlayışımızda hem de bütün seçimlerde demokratik bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu zamana kadar yapılamayanları yapmaya ve çalışmalarımızı en üst seviyeye taşımayı planlıyoruz. Bugün de Kent Konseyi çatısı altında ilk defa Engelli Meclisini kuracağız. Delegelerimize baktığımda, her kesimden, kendi alanında tecrübeli arkadaşlarımı görüyorum. Bu beni ve yönetim kurulu arkadaşlarımı ziyadesi ile memnun ediyor. Bugün ki güzel tabloyu oluşturan başta Kent Konseyi Genel Sekreterimiz Erkan Çetintaş’a ve Yürütme Kurulu Üyemiz Engelli Meclisi Kolaylaştırıcımız Volkan Yılmaz’a ayrıca katkı sağlayan bütün yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunarım. Seçimlerin en iyi şekilde geçmesini temenni ederim” dedi.

Hüseyin Özdemir Engelli Meclisi Başkanı seçildi..

Divan Başkanı Volkan Yılmaz, başkanlık için aday olacakların isimlerini talep etti. Engelli Meclisine aday olanlar; Hüseyin Özdemir, Hasan Bolat, Didem Eliaçık, Fatih Olğun, Murat Arslanhan ve Cemal Zengin oldu. Başkanlık seçimlerine geçmeden önce başkan adaylarına kısa konuşma hakkı tanındığında Murat Aslanhan ve Cemal Zengin başkanlık adaylığından çekildiklerini belirttiler. Başkanlık seçimine geçildi ve yapılan oylama sonucunda; Hasan Bolat 14 oy, Hüseyin Özdemir 11 oy, Fatih Olğun 9 oy, Didem Eliaçık 4 oy aldılar. Salt çoğunluk sağlanamadığı için en fazla oyu alan Hasan Bolat ve Hüseyin Özdemir ikinci tura kaldılar. İkinci tur seçimlerinde; Hüseyin Özdemir 19 oy, Hasan Bolat 16 oy ve bir oy boş olarak kullanıldı. Seçim sonuçları neticesinde; Ova Fark Özel Eğitim Merkezini temsilen Hüseyin Özdemir Engelli Meclisi Başkanı seçildi.

Yürütme kurulu seçildi..

Başkanlık seçimlerinden sonra yürütme kurulu seçimlerine geçilirken, yürütme kuruluna aday olan isimler; Ebrar Atak, Gökhan Zaman, Nazmiye Bıyıkoğlu, Hasan Bolat, Ömer Yazıcı, Mürvet Uzman, Didem Eliaçık, Meryem Ersoy, Ergül Dağcı, Ender Aldemir, İbrahim Şahin, Cemal Zengin, Ayşe Altın ve Fatma Ulugöl oldu. 14 adayın yarıştığı seçimlerde, 8 kişi yürütme kuruluna seçildi. Yürütme kuruluna seçilen isimler; Ebrar Atak (Gerçek Dünya Rehabilitasyon Merkezi) 25 oy, Gökhan Zaman (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) 23 oy, Hasan Bolat (Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği) 18 oy, Nazmiye Bıyıkoğlu (4 Mevsim Yaşam Koçluğu Spor Kulübü Derneği) 18 oy, Ömer Yazıcı (Yalova Özel Yıldızlar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği) 16 oy, Mürvet Uzman (Yalova Yeni Yaşam Spor Kulübü Derneği) 15 oy, Didem Eliaçık (Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Yalova İl Temsilciliği) 15 oy, Meryem Ersoy (Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu) 13 oy.

‘Ortak paydada buluşuldu’..

Seçimler sonrasında Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz, “Yeni seçilen başkanımızı ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Her kesimden arkadaşımızın yönetimde olması ve ortak paydada buluşulması güzel oldu. İnancım o ki; Engelli Meclisi en iyi şekilde çalışacak ve bizler de elimizden gelen her yardımı sunacağız. Görevimiz şimdi başlıyor. Yalova Engelli Meclisi, temsiliyet noktasında örnek teşkil edecek” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.