yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5555
EURO
34,8483
ALTIN
2.431,16
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

KAYAN BÖLGELERDE İNCELEME YAPILDI

KAYAN BÖLGELERDE İNCELEME YAPILDI
11.04.2022 16:57
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Çınarcık’ta son yıllarda yaşanan kayma problemine Hasanbaba bölgesindeki heyelan da eklendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, AK Parti Yalova Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Ahmet Büyükgümüş, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ve Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürü Doğan Toncer, AFAD yetkilileri ilçe genelindeki kayan bölgelerde incelemeler yaptılar.  Yapılan incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Poyraz Caddesi ve Hasanbaba bölgesinde kayan alanlarda sorunun kalıcı çözümüne yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi.

YOLUN BİR KISMI KAPATILDI..

Çınarcık’ta yaşanan kayma ile ilgili HABERCİ’ye açıklamalarda bulunan Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, “İlçemiz sınırlarında yer alan Hasanbaba mevkiinin bazı bölgelerinde 2018 yılı sonları itibariyle görülen toprak hareketliliği nedeniyle ortaya çıkan risklerin bertarafı için Hasanbaba yolunun bir kısmı ulaşıma kapatılmıştır” dedi.

’15 GÜNDE BİR DÜZENLİ ÖLÇÜM YAPILIYOR’..

15 günde bir düzenli ölçümlerin yapıldığını söyleyen Soyer, “Trafik akışı belediyemiz tarafından hazırlanan alternatif yol üzerinden sağlanıyor. Çınarcık Belediyesi olarak; Kocaeli Üniversitesi ile yaptığımız protokol neticesinde saha araştırma çalışmalarına devam ediliyor. Bu süreçte toprak hareketliliğinin gözlemlendiği noktada 6 adet inklinometre sondajları ve 10 adet araştırma sondajları tamamlandı. Kasım 2019 tarihinden bu yana 15 günde bir inklinometre kuyularından düzenli ölçümler alınıyor. Elde edilen bilgilerin laboratuvar ortamında fiziksel ve mekanik deney sonuçları da tamamlandı. Çınarcık Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi teknik personeli gözetiminde devam eden saha araştırma çalışmaları Mayıs ayı içerisinde tamamlanacak olan genel rapor ile daha da netleşecek. Bu rapor doğrultusunda toprak hareketliliği nedenleri ve bu duruma karşı alınabilecek önlemler belirlenerek çalışmalarda yeni bir aşamaya geçilecek” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.