yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3698
EURO
34,7591
ALTIN
2.398,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KATFA-DER’DEN ANLAMLI ETKİNLİK

KATFA-DER’DEN ANLAMLI ETKİNLİK
24.11.2023 14:42
0
A+
A-
  • Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) gerçekleştirdiği farkındalık söyleşilerinde bu kez çocuk haklarına değindi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği’nin (KATFA-DER) bu seferki konuğu Eğitmen Fatma Genç oldu. Fatma Genç, ‘İçindeki Çocuğu Hatırla’ isimli söyleşini gerçekleştirdi. Engelsiz Kafe’de düzenlenen söyleşi de çocuk haklarına da değinildi.

Anıl, Filistin’de yaşanan insanlık ayıbına vurgu yaptı

Günün anlam ve önemini değinip açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Nurten Anıl, çocuk haklarından bahsederken çocuklara sunduğumuz dünya ile ilgili neler yaptığımıza bakmamız gerektiğini vurguladı. Anıl, “Haklardan bahsediyoruz. İnsan hakları, çocuk hakları, hayvan hakları, kadın hakları diye sınıflandırdığımız haklar. Aslında dünyada varlığını sürdüren her canlı için var. Yaşam hakkı her canlı için eşit olmalı. Yeryüzündeki tüm canlılar her şeyden eşit derecede yararlanmalı. Dünyanın her yerinde çeşitli sebeplerle çocuklar, çocuk olduklarını yaşayamadan farkına varmadan anne kucağı sevgisine doymadan toprakla kucaklaşmakta. Filistin’de yaşanan insanlık ayıbı. En çok da çocukları vurmakta. Binlerce çocuk şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybetmekte. Sadece Filistin’de yaşananlarla sınırlı değil tabii ki tüm dünyada dünyanın birçok yerinde çocuklar eşit şekilde eğitim hakkından gıdaya eşit erişim hakkından temiz suya erişim hakkından yaşam hakkından tam anlamıyla faydalanamamaktadır. İşte çocuklarımıza değer verdiğimiz zaman çocuklarımızı sevgiyle büyüttüğümüz zaman bu çocuklar sevgiyle donatılmış bir dünya kurarlar” dedi.

‘İçimizdeki çocuğu yaşatmaya, sevmeye devam etmeliyiz’

Anıl’ın konuşmasının ardından söyleşiye geçen Eğitmen Fatma Genç, kendisinin hatırlatıcı olarak bir görev üstlendiğini belirtti. Genç, “Eğer çocuk olmayı unutmazsak hayatı daha kolay, karmaşadan uzak daha fark ederek yaşarız. Önce biz değerliyiz, önce kendimize değer vermeyi bilmeliyiz içimizdeki çocuğu unutmamalıyız ve hayata bir çocuk gibi bakmalıyız. Hayat aslında öyle konuşulduğu gibi söylenildiği gibi bir kargaşa değildir, o kargaşayı kendimiz yaratıyoruz. Çocuklarımıza sevgi ile sarılmalı onlara hayır demeyi öğretmeli, affetmeyi öğretmeli, şükretmeyi öğretmeliyiz. Unutmayalım ki dünyayı mahveden örnekler var; Hitler gibi, o da bir zamanlar çocuktu. Bu nedenle içimizdeki çocuğu yaşatmaya, sevmeye devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.