yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

KATFA-DER ANKARA’DAYDI

KATFA-DER ANKARA’DAYDI
22.10.2023 15:22
0
A+
A-

KADINLAR ATATÜRK’E MEKTUP YAZDI

  • Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER), ‘100 Kadından 100 Mektup’ isimli projesi kapsamında Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) yönetimi, Yalova’da çeşitli mahalle ve köylerde yaşayan kadınlarla Ankara’ya bir program düzenledi. Program çerçevesinde yapılan ziyaretler katılımcıları çok mutlu etti. Hayatlarında ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Anıtkabir’e giden kadınlarla yola çıkan dernek yönetimi, önemli bir projeye imza attı. Aynı zamanda kadınlar, kendi köy ve mahallelerinden Ata’sına duygularını anlatan mektuplar ile yola çıktılar. Kadınlar, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ile Ahmet Büyükgümüş’ü, CHP Milletvekili Tahsin Becan’ı da ziyaret ettiler.  Derneğin gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgiler veren Başkan Nurten Anıl’a vekillerden tam destek geldi.

100 MEKTUP ATA’YA TESLİM EDİLDİ

Ziyaretlerle ilgili konuşan Dernek Başkanı Nurten Anıl, “Kadınların yaşadıkları heyecanı anlatmak hiçbir kelimeye sığmayacak. Heyecan dorukta, yürekler ağızdaydı. Mutluluk, kıvanç hepsi birbirine karışmıştı. Kadınlarımız, Cumhuriyetin 100. yılında Yalova’nın ilk kadın vekili dahil üç vekilimiz ile bir araya gelme fırsatı bulup karşılıklı sohbet etme imkanı buldular. Sormak istedikleri soruları sordular gerekli cevapları aldılar. Tüm milletvekillerimize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederiz, harika bir program hazırlanmıştı. Sayın Meliha Akyol tüm meclisi biz kadınlara gezdirdi. Mecliste ikram edilen öğle yemeğinden sonra Ata’mızın huzuruna heyecan dorukta çıktık. Yanımızda götürdüğümüz 100 mektubu gerekli mercilere bırakarak, Ata’mızın kenti Yalova’da yetişen Atatürk çiçeğimizden oluşturduğumuz buketimizi mozoleye büyük bir onur ve şerefle sunduk. Cumhuriyetimizin kazanılması için doğaüstü mücadele veren Ata’mız ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Onlar olmasa şimdi kim bilir kimlerin esareti altında şeref ve hasiyetimiz olmadan yaşamaya çalışacaktık. Dahiler yüzyılda bir doğarmış iyi ki Mustafa Kemal gibi bir dahi bizim liderimiz olmuş. Dünyada birçok medeni ülkelerden önce kadınlara verilen haklarla gerçek önder, nasıl olunur örneğini gösteren atamıza bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunmak isterim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.