yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4860
EURO
34,6908
ALTIN
2.409,06
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

KARTAL, CİMBOM’U DEVİRDİ!

KARTAL, CİMBOM’U DEVİRDİ!
29.06.2022 12:31
0
A+
A-

 

Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, play-off maçında Galatasaray Tunç Holding’i 69-62 devirerek sezonu üçüncülükle tamamladı.

 

 

Onur ERDİK

HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde play-off finaline havlu atan iki ezeli rakip Beşiktaş ile Galatasaray Tunç Holding, klasman sıralaması için karşı karşıya geldi. Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan maçta gülen taraf, siyah-beyazlı ekip Beşiktaş oldu. Normal sezonun ardından Yalova’da gerçekleştirilen play-off müsabakaları kapsamında Beşiktaş, yarı finalde Gazişehir Gaziantep’e 2-0’lık seriyle yenilmiş ve finale yükselme şansını kaybetmişti. Galatasaray Tunç Holding de yarı final serisinde Fenerbahçe’ye karşı öne geçmesine rağmen avantajını koruyamadı ve seriyi 2-1 kaybederek hem finali hem de şampiyonluk şansını elinin tersiyle itti.

Beşiktaş hızlı başladı..

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye iyi giriş yapan Beşiktaş, Galatasaray’ın defanstaki hatalarını iyi değerlendirdi ve ilk periyodu 16-10 önde kapattı. İkinci periyot karşılıklı sayılarla geçilirken; 15-15 biten bu çeyrek sonrası siyah-beyazlılar, devre arasına 6 sayı farkla 31-25 üstün girdi.

Aslan yakaladı ama final periyodunda yıkıldı..

Zorlu mücadelenin üçüncü çeyreğinde hücumda rakibine göre daha etkili olan Galatasaray Tunç Holding, 20-16’lık periyot skoruyla farkı 2 sayıya indirdi ve son 10 dakikaya 47-45 geride girdi. Müsabakanın final çeyreğinde defansta daha az hata yapan ve ribauntlarda Galatasaray karşısında üstünlüğü elinde tutan Beşiktaş, hücumda da iyi oyun ortaya koyunca çeyreği 22-17, maçı da 7 sayı farkla 69-62 galip kapattı.

Kupasını Ferhat Esatbeyoğlu takdim etti..

Bu sonuçla Beşiktaş, Galatasaray Tunç Holding’in önünde 2021-2022 sezonunu üçüncü sırada bitirdi. Sarı-kırmızılılar da ligi dördüncülükle noktaladı. Maçın ardından yapılan seremonide HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig play-off üçüncüsü Beşiktaş’a kupasını, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ferhat Esatbeyoğlu takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.