yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5005
EURO
34,7513
ALTIN
2.483,07
BIST
9.568,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

KARLIK YAYLASI MASALLARDAKİ GİBİ..

KARLIK YAYLASI MASALLARDAKİ GİBİ..
17.12.2021 14:19
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN
Kış aylarına girilmesi ile birlikte geçen haftayı kuvvetli yağışlar ve fırtına ile geçiren Yalova’da bu hafta sıcaklıklar iyiden iyiye düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Marmara bölgesi için kar uyarısı yapmıştı. Yalova bu kış ayının ilk kar yağışı ile buluştu. Yalova’nın yüksek kesimlerinden Esenköy beldesine bağlı Karlık Yaylası geçtiğimiz sabah başlayan kar yağışı sonrasında beyaz örtüsüne büründü. Yaylaya çıkan vatandaşlar ise bu kış ayının yağan ilk karının keyfini çıkardılar. Esenköy Haber Temsilcisi Kadir Uçar’ın çektiği fotoğraflarda, Karlık Yaylası’nda kar kalınlığının zaman zaman 20-30 cm’e kadar çıktığı görülüyor.

Araçlar mahsur kaldı..

Yoğun kar yağışından habersiz ve hazırlıksız bir şekilde Esenköy’ün Karlık Yaylasına çıkmaya çalışan araçlar ise mahsur kaldı. Araçlar çekici yardımı ile kurtarıldı. Yoğun kar yağışı nedeni ile beyaz örtü ile kaplanan Karlık Yaylası buraya hazırlık yapmadan çıkmaya çalışan sürücülere kabus yaşattı. Her şeyden habersiz araçlarına zincir takmadan Yayla yoluna koyulan araçlar yolun ilerleyen bölümlerinde yoğun kar nedeni ile mahsur kaldılar. Durumu polise bildiren sürücülerin imdadına ise Esenköy Belediyesi yetişti. Karlık Yaylası yoluna gönderilen çekicilere yüklenen araçlar mahsur kaldıkları yerden kurtarıldılar.

Kar yağışı artacak..

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalaya göre İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova da dahil 12 ilde ise sağanak yağışın artarak devam etmesi bekleniyor. Zaman zaman yağışın karla karışık olması bekleniyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.