yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

KARLA TOPYEKÜN MÜCADELE

KARLA TOPYEKÜN MÜCADELE
26.01.2022 16:40
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Karayolları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, il ve ilçe belediyeleri, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türk Kızılay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve UMKE ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor..

‘7/24 HİZMET’..
Vatandaşların meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmaması gerektiğini ifade eden Vali Muammer Erol, “Son birkaç gündür ilimizde devam eden olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Vatandaşlarımıza yardımların ulaştırılması ve kapalı bulunan yolların açılması noktasında canla başla çalışan ekiplerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Şu an itibari ile ilimiz genelinde kapalı yolumuz bulunmamakta, tüm yollarımız ulaşıma  açıktır. Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezimiz 24 saat esaslı teyakkuzda olup gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

BİN 402 TON TUZ SERPİLDİ..
Yalova Belediyesi; 8 tuzlama-küreme aracı, 3 küreme aracı, 4 grayder, 1 ekskavatör, 29 kepçe küreme, 9 tuzlama çift kabin kamyonet, 1 araç, 3 traktör, 1 arozöz, 1 vidanjör, 852 ton tuz, 449 belediye personeli ile 7/24 esasına göre olumsuz hava koşulları ile mücadele ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ise 7 kar bıçaklı tuz sericili kamyon, 2 greyder, 2 kepçe, 1 vinç ve yaklaşık 200 ton tuz, 35 karayolları personeli ile 7/24 esasına göre olumsuz hava koşulları ile mücadele ediyor. Yalova İl Özel İdaresi bünyesinde köy yolları kar yağışının yoğunluğuna göre sürekli olarak açık tutulmaya çalışıldı. İl genelinde kapalı köy yolları bulunmuyor. Sahada 3 greyder, 3 kepçe, 3 pick-up, 1 tuzlama kar küreme aracı, 2 tuzlama kamyonu, 25 personel ile 350 ton tuz kullanılarak 150 km yol açılarak 7/24 esasına göre olumsuz hava koşulları ile mücadele ediliyor.

EVDE AŞI HİZMETİ DEVAM ETTİ.. 

Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 80 ihtiyaç sahibi aileye merkez ve tüm köyler erzak yardımı, 20 haneye kömür dağıtımı yapıldı. Kar yağışı ve covid-19 sebebi ile dışarı çıkamayan 40 vatandaşın market fırın ve eczane alışverişleri gerçekleştirildi. Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 204 hane ziyareti ile evde sağlık hizmeti götürerek, köyde ikamet eden 145 vatandaş aşılandı. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Sugören köyünde ahır çökmesi sonucu 23 hayvan açıkta kaldı. Tarım İl Müdürlüğü personeli olay yerine yönlendirildi. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla hayvanları güvenli bir yere nakilleri gerçekleşti. Tarım İl Müdürlüğü tarafından hasar tespit yapıldı, çöken ahırdaki hayvan yemleri Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekipleri koordinasyonunda aynı güvenli bölgeye nakilleri gerçekleşti. Yalova İl Müftülüğüne bağlı Müftülük Gençlik Koordinatörlüğü 27 kişi ile merkez ve köylerde yardıma muhtaç 30 aile ve öğrenciye yardım ve kumanya dağıtıldı.

2 YAŞLI BAKIM EVİNE YERLEŞTİRİLDİ..

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından soğuk kış şartlarında sokakta kalan iki yaşlı vatandaş bakım evlerine yerleştirilerek koruma altına alındı. Ayni yardıma ihtiyaç duyan 40 aileye gıda yardımı ulaştırıldı. Şefkat Eli Projesi kapsamında yolda kalan ve barınma sorunu yaşayan 4 vatandaş konaklama hizmetinden yararlandırıldı. Altınova Belediyesi ve Altınova İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince sokak hayvanları için oluşturulan özel alanlara mama ve su bırakıldı. İl Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaban ve sokak hayvanları için oluşturulan özel alanlara yem, mama ve su bırakıldı.

 300 TIR ŞOFÖRÜNE YARDIM..

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kış tedbirleri kapsamında Yalova Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki nöbet esnasında donmak üzere olan bir köpek İl yöneticileri tarafından kurtarıldı ve en güzel şekilde ağırlandı. Paşaköy mevkiinde beş İtalyan vatandaşı karavanları ile birlikte mahsur kalma ihbarı geldi. AFAD ekipleri tarafından araçlar çekilerek şahıslar kurtarıldı. Kılıç köyü mevkiinde mahsur kalan iki yabancı uyruklu vatandaş AFAD ekiplerince kurtarılarak Jandarma ekiplerine teslim edildi. Altınova-Bursa istikameti otobanında bulunan dinlenme tesislerinde yaklaşık 50 vatandaşa Altınova Belediyesi tarafından sıcak çorba dağıtımı yapıldı. Altınova Osmangazi köprü gişelerinde, Negmar iskelesinde ve Yalova-Kocaeli-İstanbul istikametinde bekletilen yaklaşık 300 TIR şoförüne Yalova Belediyesi, Altınova Belediyesi, İHH ve Beşir Derneği tarafından sıcak çorba ve kumanya dağıtımı yapıldı. 24/25 Ocak gecesi Negmar Tavşanlı İskelesi’nde kaldığı bildirilen Van-İstanbul arasında seyahat eden iki yolcu otobüsünde mahsur kalan 80 vatandaş 18 bayan ve çocuk, 62 erkek Altınova Deniz Denizcilik Meslek Lisesi yurduna yerleştirilip ihtiyaçları karşılandıktan sonra AFAD başkanlığının talimatı ile yollarına devamları sağlandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 42 personel 7 araç ile birlikte 21.01.2022 tarihinden itibaren Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi açıldı personel vardiyaları düzenlenmiş ilgili kurumlar ile birlikte acil durumlar müdahale edildi.

516 PERSONELLE HİZMET.. 

21.01.2022 tarihinden itibaren bölgeyi ve Yalova’yı etkileyen olumsuz hava koşulları sebebi ile kurulan Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi koordinesinde il genelinde 9 tuzlama-küreme aracı, 3 küreme aracı, 9 grayder, 1 ekskavatör, 31 kepçe küreme, 9 tuzlama çift kabin kamyonet, 1 araç, 3 traktör, 1 arozöz, 1 vidanjör, 7 kar bıçaklı tuz sericili kamyon, 1 vinç, 3 arazi aracı, 2 arama kurtarma aracı, 1 6×6 amfibik araç, 3 pick-up, 2 tuzlama kamyonu,  bin 402 ton tuz ve 516 personel ile 7/24 esasına göre olumsuz hava koşulları ile mücadele ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.