yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KARACA, 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

KARACA, 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
20.01.2023 14:49
0
A+
A-

ÖZLEMLE.. RAHMETLE..

  • TEMA Vakfı’nın Kurucusu Hayrettin Karaca, vefatının 3. yıldönümünde Karaca Arboretum’da düzenlenen törenle anıldı..

..”Merkezi İstanbul’da bulunan ama kuruluşunun temelleri Yalova’da tamda burada atılan TEMA Vakfı, 1 milyonu aşkın gönüllüsü ile daha yaşanabilir bir gelecek için çalışan STK’dır.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

TEMA Vakfı’nın kurucusu Hayrettin Karaca vefatının 3. yılında TEMA Vakfı İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikle Karaca Arboretum’da anıldı. Etkinliğe TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yalova Valisi Muammer Erol, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, Hayrettin Karaca’nın torunu, Karaca Arboretum Vakfı Başkanı Yeşne İren Karaca, belde başkanları, parti başkanları ve STK temsilcileri de katıldı. Karaca Arboretum’da düzenlenen anma etkinliğinin açılış konuşmasını TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir yaptı. Demir, “Merkezi İstanbul’da bulunan ama kuruluşunun temelleri Yalova’da tamda burada atılan TEMA Vakfı, 1 milyonu aşkın gönüllüsü ile daha yaşanabilir bir gelecek için çalışan STK’dır. Bu vesileyle kurucu ve onursal başkanımız Hayrettin Karaca’nın vefatının 3. yılında onu rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

‘ONU BURADA YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’..

TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Hayrettin Karaca’nın Torunu Yeşne Karaca İren ise yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Bugün hepimiz için zor bir gün ama bir anlamda hep birlikte bir aradayız ve onun açtığı yolda yürüyoruz. Dedem güzel bir insandı, bilinçli yaşadı. Bireye çok değer veriyordu ve onun kendi değerleri etrafında ürettiği bir anlayış içinde yaşaması gerektiğine katılıyordu. Kendisi bunun en değerli örneğiydi ve bize çok güzel örnek oldu bu anlamda. Karaca Arboretum daha az bilinen bir aşkı burası ona babasından intikal etmiş bataklık olan bir yerdi. Islahlar sonucu önce elma bahçesi sonrada Türkiye’nin ilk özel arboretumu oldu. Onu burada yaşatmaya devam edeceğiz çünkü onu anlatmakla bitiremeyiz.”

‘DÖNEM TASARRUF DÖNEMİ’..

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Hayrettin Karaca’nın gelen tehlikenin farkında olarak TEMA’yı kurduğunu belirtti. Kaybedecek 1 metre toprağımızın olmadığını söyleyen Ataç, “Hayrettin Karaca’yı anlatmak o kadar uzun ki bitiremeyiz. Daha dünyanın bile farkında olmadığı 90’lı yılların başında TEMA’yı kurarak gelen tehlikenin ne kadar büyük olduğunu ve bireysel sorumluluklarımızın ne kadar önemli olduğunu bıkmadan usanmadan hep anlattı. Bizde elimizden geleni yapıyoruz ama farkındalık istediğimiz gibi ilerlemiyor. Dönem artık tasarruf ve bilinç dönemi suyumuzu temiz tutmak, toprağımızı korumak zorundayız. Artık kaybedecek 1 metre toprağımız bile yok, sularımız ne yazık ki çok kirli. İyi su oranımız yüzde 17 civarında. Hayrettin bey iyi ki vardınız, iyi ki sizi tanıdık, iyi ki bu dünya sizi gördü. O bir doğa bilgesiydi. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun. Sizi çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

‘ONUN MİRASINI YAŞATMALIYIZ’..

Yalova Valisi Muammer Erol ise yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:  “Bu birlikteliği, gönüldenliği fazlasıyla hak eden bilge bir insanın 3. yıldönümünde bir aradayız. Allah mekanını cennet etsin. Yaptığı iyilik ve güzellik adına neler varsa vesile olacak şekilde önüne çıkarsın diyoruz. Bugüne baktığımızda onun yansımalarını hayatımıza ne kadar aktarırsak oda bizim karımızadır. Buraya ilişkin sorumluluklarımızı noksansız yerine getirmeliyiz. Sadece Hayrettin Karaca’yı anmak yetmez, onun mirasını da yaşatmak durumundayız. Bu mekan kendisinin bir ömür hayreti, mücadelesi sonucu ortaya çıkmış, Türkiye’de bir eşi benzeri olmayan hepimizin gözbebeği bir mekan. İyilik adına güzellik adına en kolayından başlayarak üzerimize düşeni yaparsak inşallah görevimizi de yerine getirmiş oluruz. Hayrettin Karaca için o güzel insan için rahmet dileyelim, mekana cennet olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.