yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2774
EURO
34,6528
ALTIN
2.413,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘Kansere değil, hayata şans verelim’

‘Kansere değil, hayata şans verelim’
04.02.2022 17:04
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Yalova Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü ve Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) işbirliğinde bir konferans düzenlendi. Yalova Belediyesi Dinçer İlhan Meclis Salonu’nda gerçekleşen konferansa; Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar, mahalle muhtarları, kurum müdürleri ve vatandaşların katıldı. Konferansa konuşmacı olarak ise Genel Cerrahi, Cerrahi Onkoloji ve Kolorektal Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Öztürk ve Op. Dr. Gözde Doğan iştirak ettiler.  Konferans öncesi Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaptığı faaliyetlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yayınlandı. Yalova’da yaşayan vatandaşlar sordu, Prof. Dr. Ersin Öztürk ve Op. Dr. Gözde Doğan anlattı. Kanserle ilgili doğru bilinen yanlışlar Dünya Kanser Günü’nde masaya yatırıldı.

Teşekkür etti

Programda bir selamlama konuşması yapan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, kanserde erken tanı ve teşhisin önemine vurgu yaparak, “Kanser hastalığı için mücadelemizde daha bilinçli hareket edebilmek, bilimin ışığında yol bulabilmek için çok değerli hocalarımızı dinleyeceğiz. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Kansere değil, hayata şans verelim’

“Birlikte güçlüyüz biz diyerek yola çıktık, kenetlendik” diyen Nurcan Bayar, şunları dile getirdi: “Öncelikle bu seminerin oluşmasında basamak olan Yalova Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bizleri kırmayarak, davetimize katılma inceliği gösteren Prof. Dr. Ersin Öztürk ve Op. Dr. Gözde Doğan’a çok faydalı seminerlerine teşekkür ediyor, tüm tıp camiasını alkışlıyoruz. Birlikte Kanserle Mücadele Derneği’nden bahsetmek istiyorum. Covid-19 süresince bile kurallar çerçevesinde hiç durmadan çabalayarak, sosyal medyada kanserde erken tanı ve farkındalık paylaşımları yaptık. Moral ve motive ederek hastalarımızın yanında olduk. Amacımız bir araya gelerek, bilinçlenerek, bilinçlendirerek bu amansız hastalığı etkisiz hale getirmek. Amacımız gücümüz yettiğince hastalarımızın yanında olup, onların hayata tutunmalarını sağlamak. Kanserle mücadelenin en önemli aşaması farkında olmak. Kanserle mücadelede vereceğimiz en büyük destek daha çok bilgi sahibi olup, bu bilgileri paylaşarak farkındalık yaratmaktır. 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nü farkındalık yaratmasını diliyor, bu hastalık ile mücadele eden tüm hastalarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Ve diyoruz ki Dünya Kanser Günü’nde farkındalık yaratmaya, kanserin önlenmesini, saptanmasını ve tedavisini teşvik etmeye söz verelim. Kansere değil, hayata şans verelim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.