yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

KANSER HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

KANSER HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
12.04.2023 14:42
0
A+
A-

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE KANSER HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

  • Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla hastane girişinde bir bilgilendirme standı kurdu. Standda kanser hakkında broşürler dağıtıldı ve erken teşhisin önemi vurgulandı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak ve bilinç düzeyini artırmak için bir etkinlik düzenledi. Hastane girişinde kurulan standda, Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Sibel Beyosmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı. Standda kanser hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve broşürler dağıtıldı. Kanserin dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırada yer alan önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu belirtildi. Kanserin yüzde 90’ının çevresel faktörlere bağlı olarak geliştiği ve bu faktörlerden kaçınılarak kanserlerin yüzde 30- yüzde 50 oranında önlenebileceği ifade edildi. Ayrıca, erken teşhis edildiğinde tedavinin mümkün olduğu ve yaşam kalitesinin artırılabildiği kanser türleri olduğu da vurgulandı. Bu kapsamda, hastanede ücretsiz olarak yapılan meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri taramalarına katılımın önemi anlatıldı. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç, yaptığı açıklamada, “Kanser Haftası dolayısıyla hastalarımızın ve vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Kanserde topyekün mücadelenin önemine dikkat çekmek istedik. Erken teşhis hayat kurtarır sloganıyla hareket ederek, hastanemizde yaptığımız tarama programlarına katılımın artmasını sağlamak istiyoruz. Etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.