yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

KANSER GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

KANSER GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
28.01.2024 16:01
0
A+
A-

KADINLAR GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ. BİKAMDER BAŞKANI NURCAN BAYAR İLE KADIN MECLİSİ BAŞKANI FADİME YILDIRIM KARAOĞLU ANLAMLI BİR ETKİNLİĞE İMZA ATACAK.

 4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

  • 4 Şubat’ta, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) ve Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde düzenlenecek olan etkinlik ile Yalovalılar kanser konusunda bilinçlenecek.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da faaliyet gösteren Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER), 4 Şubat’ta düzenleyeceği etkinlikle Dünya Kanser Günü’nü anlamlandırmaya hazırlanıyor. Dernek Başkanı Nurcan Bayar, tüm Yalovalıları 4 Şubat’ta saat 11:00-12:00 arasında Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe davet etti. Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin de paydaşlık edeceği etkinlikte, Radyobiyolog Dr. Deniz Öner, kanser tedavisine erişimde toplumsal ve bireysel sorumluluklar konusunda önemli açıklamalarda bulunacak. Öner, katılımcılara kanserle mücadelede toplumun ve bireylerin üzerine düşen görevleri vurgulayacak. Etkinlikte ayrıca, kanserden korunmada fiziksel aktivitenin rolüne dikkat çekilecek. Sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapacak olan konuşmacılar, katılımcılara kanser riskini azaltmak için alınabilecek önlemleri detaylı bir şekilde paylaşacak.

‘Kansere karşı güçlü bir toplum’

BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar, etkinliğin amacını “Kanserle mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek. Ayrıca, kanserle ilgili doğru bilgiye erişimi artırmak adına bu tür etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Hep birlikte, kansere karşı daha güçlü bir toplum oluşturmak istiyoruz” sözleriyle açıkladı.

Tüm Yalovalıların davetli olduğu etkinlik, kanserle mücadelede birlikte hareket etme ve bilinçlenme adına önemli bir fırsat sunuyor. Dünya Kanser Günü’nde, Yalova halkı bir araya gelerek sağlıklı yaşam ve kanserle mücadele konularında daha fazla bilgi sahibi olacak.

Farkındalık yürüyüşü gerçekleştirilecek

Program kapsamında Gazi Paşa Caddesi üzerinde gerçekleştirilecek olan farkındalık yürüyüşü ile de Dünya Kanser Günü etkinlikleri daha da renklenecek. Farkındalık yürüyüşü, katılımcıları sağlıklı yaşam ve kanserle mücadele konusunda bilinçlendirmenin yanı sıra bir araya getirerek dayanışma ve destek duygularını güçlendirmeyi hedefliyor. Yürüyüş, etkinlik boyunca gerçekleşecek olan konuşmalara öncülük ederek, kanserle mücadelede toplumun birlikte hareket etme önemini vurgulayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.