yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

KAN BAĞIŞI HEDEFİNDE SONA YAKLAŞILDI

KAN BAĞIŞI HEDEFİNDE SONA YAKLAŞILDI
07.12.2021 16:19
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türk Kızılay Yalova Şube Başkanı Selvet Duman, bu yılki kan bağışı hedefinin 12 bin 500 ünite olduğunu söyledi. Duman, Yalova halkının kan bağışına oldukça duyarlılık gösterdiğini ifade ederek, yıllık kan bağışı hedefinin tamamlanması için çok az kaldığını belirtti.

Son 1000 ünite..

Duman, “2021 yılı için belirlenen kan bağışı hedefi 12 bin 500 ünite. Hedefe ulaşmamız için 1000 üniteye daha ihtiyacımız var. Bağışçılarımızın desteği ile bu hedefin üzerine de çıkabiliriz. Pandemi dolayısıyla her zamankinden daha çok kan bağışına ihtiyaç duyduk. Yalova bu anlamda duyarlı bir il. Kurumumuz; belli oranda kan bağışı yapanları takip ediyor, ödüllendiriyor ve özendiriyor” dedi.

‘Her bağışçı için bir fidan toprakla buluşuyor’..

Türk Kızılay’ına bağışlanan her kanın üç insana umut olduğunu dile getiren Duman, “Türk Kızılay, kan bağışı alanında yürüttüğü çalışmalarla binlerce gönüllü bağışçının yaşam kaynağı olan kanlarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalarına aracılık etmektedir. Hayat vermenin önemi ve bilinciyle hareket eden Türk Kızılay’ı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ve işbirliği ile gönüllü kan bağışçılarının her bağışı için bir fidanı toprakla buluşturarak, doğaya da hayat verecek iki yönlü bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiştir. Gönüllü kan bağışları ile hem hayat kurtaran hem de bu vesile ile dikilen fidanlarla orman alanlarının genişlemesine ve doğaya yapılan katkıdan dolayı bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kan bağışı aracı Cevdet Aydın Parkı’nda..

Türk Kızılay Yalova Şubesi tarafından Cevdet Aydın Parkı’nda bekleyen kan bağış aracı, hafta içi ve Cumartesi günü 11.00- 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.