yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘KAMUDA OLAN KAMUYA GEÇECEK!’

‘KAMUDA OLAN KAMUYA GEÇECEK!’
27.05.2022 16:59
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin olağan toplantısı, Vali Yardımcısı, Birlik Başkanı Aziz Mercan’ın başkanlığında yapıldı. Üye seçimlerinin yapıldığı toplantının gündeminde Dereağzındaki arazinin Yalova Belediyesi ile takası konusu vardı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda; 2021 yılı birlik kesin hesabı ve 2021 yılı faaliyet raporu okunarak ibrası gerçekleştirildi. Bu esnada Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Aziz Mercan yerini usul gereği Başkan Vekili ve İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’e bıraktı.

Komisyonlar seçimi yapıldı

Birlik encümen üyeleri kapalı oylama ile belirlendi. Yapılan oylama sonrasında Hasan Soygüzel, Hüseyin İnce, Hakan Orhan Saraçoğlu, Melih Boz, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliğine seçildiler. İhale Komisyonu’nda Ömer Arslan, Ertan Şener, Seçkin Yıldırım, Murat Erhan, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise Mustafa Torlak, Mustafa Temel, Çetin Pehlivan, Furkan Ateş yer aldılar.

Teşekkür etti..

Komisyon seçimlerinin ardından Dereağzında yer alan arazinin Yalova Belediyesi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği arasında takas yapılması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Vali Yardımcısı Aziz Mercan, “Dereağzındaki taşınmazın takas yoluyla değerlendirme hususunu, meclisimizin yetkisini encümen olarak almıştık. Talebimizi; bu işi en uygun planlayacak olan Yalova Belediyemize ilettik. Yalova Belediyemiz ve meclisi toplandı, onlarda bu konuda birliğimizle görüşme yapmak üzere, Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk’a bir yetki verdiler. Dolayısıyla her iki meclisimizin vermiş olduğu yetki çerçevesinde oluşturulacak komisyon ve kurumlar marifetiyle en kısa süre içerisinde işi tamamlama hedefindeyiz. Bu noktaya gelinceye kadar Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkan Vekilimize ve Sayın İl Genel Meclisi Başkanımıza, ‘kesinlikle burayı satmayalım’ diyen meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Tazminatı biz ödeyeceğiz’

“Hepimiz bu işten mutluyuz” diyen Vali Yardımcısı Mercan, “Malumunuz burası evvelinde belediyenindi. Bir şekilde muhtarımızın gayreti ile bize verildi. Şimdi tekrar belediyeye döndü. Kamuda olan kamuya geçecek. Eğer ki çıkarsa; tazminatı Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak biz ödeyeceğiz. Bu konu ile ilgili dava sürecimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yalova Belediyesi’nden takas konusuna yapıcı tutum..

Takas konusunda Yalova Belediyesi’nin ve Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un yapıcı bir tutum sergilediğini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Yerin satışı konusu dahil bir değerlendirme yapıldı. Birliğimize ait olan arazinin satışında bir kamu yararının gözükmediği satış yerine benzer bir değerde mülkle takas edilmesi daha uygun olacağı, başta ben ve değerli meclis üyesi arkadaşlarımız seslendirmişlerdi. Birlik meclisimizde takası yönünde bir karar almıştı. Bu kararı da Yalova Belediyemize ilettik. Çünkü; bizim parselimizin hemen yanında Yalova Belediyesi’nin bir parseli var. Yalova Belediyesi aynı zamanda planlama yetkisine sahip kurum olması nedeni ile de bizim yerimizi de almak suretiyle kendi yerlerine katarak, burada prestijli bir proje yapma niyetinde olduklarını bize ifade ettiler. Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk’a teşekkür etmek istiyorum. Çünkü biz kendisiyle, Sayın Valimiz ile birlikte birebir görüşmeler yaptık, çok yapıcı bir tutum sergiledi. Birliğimize destek olacak şekilde davrandı.  İnşallah süreç tamamlandığında; Yalova Belediyesi’nin bize tahsis ettiği yer, RDKM’nin yanında bulunan hali hazırda Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kullanılan bina. Köylere Hizmet Götürme Birliği ile bu bina takas yoluna gideceğiz. Yalova Emniyet Müdürlüğümüzün bu binayı tahliye ettikten sonra bina bize tahsis edilmiş olacak. Tahsis edilmesi konusunda yapıcı tutumları nedeniyle İl Emniyet Müdürümüze, Emniyet Genel Müdürümüze hem de İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Yalovamıza kazandırılmış bir alan olacak’

Yalova’nın sosyal donatı ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını dile getiren Soygüzel, “Yalova hızlı büyüyen bir şehir. Bu durum her geçen gün şehrin sosyal donatı alanlarına ihtiyaç doğuruyor. Yalova Belediyemiz de bu ihtiyacı görerek, Yalova’ya yeni bir sosyal donatı alanı kazandırmak amacıyla bu takas işine giriştiler. Yalovamıza kazandırılmış bir alan olacak” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.