yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

KALİTE KOMİSYONU TOPLANDI

KALİTE KOMİSYONU TOPLANDI
05.07.2023 11:31
0
A+
A-

Yalova Üniversitesi’nde 2023 yılının 2. Kalite Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Üniversitesi’nde 2023 yılının 2. Kalite Komisyonu Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı başkanlığında gerçekleştirildi. Rektörlük toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Kalite Komisyonu üyeleri olan Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Murat Azaltun, dekanlar, meslek yüksekokulu ve araştırma merkez müdürleri, idari birim yöneticileri ve dış paydaşlar katıldı.

‘Ekip çalışması önemli’

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, açılış konuşmasında üniversitenin öncelikli hedeflerinden birinin kurumsal akreditasyon olduğunu söyledi. Ayrıca kalitenin kurumsallaşma çalışmaları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak ekip çalışmasının bu işin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirtti. 2023 yılının ilk yarısında hazırlanan Kurumsal İç Değerlendirme Raporu (KİDR) ve 2024-2028 Strateji Planının, 230 akademik ve idari personelin aktif katılımı ile nasıl hazırlandığını anlattı.

İlk altı ayda yapılanlar anlatıldı

Toplantıda; Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Murat Azaltun, Kalite Koordinatörlüğünce 2023 yılının ilk altı ayında yapılanlar, ikinci altı ayında yapılması planlananlar ve kalite komisyonunca alınması gereken kararlar başlıklarında bir sunum gerçekleştirdi. Üniversitenin akreditasyon yolculuğunda önemli araçlar olan KİDR ve stratejik planın nasıl başarılı bir şekilde hazırlandığını önceki dönemle karşılaştırmalı olarak anlattı. İlk altı ayda yapılanları PUKÖ (planla, uygula, kontrol et, önlem al) çevirimi çerçevesinde değerlendiren Azaltun, 2023 yılının ikinci yarısından başlamak üzere yapılması gerekenlerle ilgili alınması istenen kararlar üzerinde durdu.

Toplantılar devam ediyor

Toplantı sonunda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, üniversitenin mevcut durumunu daha iyi hale getirebilmek amacıyla Kalite Koordinatörlüğü ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın birlikte büyük bir gayret ve azimle sürekli toplantılar gerçekleştirdiğini ifade ederek her personelin kalite odaklı düşünmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca kalitenin çoğulcu bir yaklaşımla gerçekleşeceği için üniversitenin sahiplenilmesinin önemine dikkat çekti. Rektör Bahçekapılı’nın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.