yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘KALBİM GURUL GURUL ATIYOR’

‘KALBİM GURUL GURUL ATIYOR’
27.06.2022 15:39
0
A+
A-

 

Yalova Belediyesi organizasyonunda bulaşan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Yalova’da yaşayan Kıbrıs Gazisi Yalçın Gez’in torunu 6 yaşındaki Çınar Yücel Bentürk’ün hayalleri için 10 yıl sonra buluşma sözü verdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Minik Çınar’ın en büyük hayali büyünce pilot olarak SOLOTÜRK ekibinde yer almak. Çınar’ın annesi Nilay Bentürk, “Yalova’da 2019 yılında yapılan SOLOTÜRK gösterisinde henüz oğlum 3 yaşındaydı. O günden bu yana kadar gösteri yapılan illere tek tek gittik. Oğlum tam bir SOLOTÜRK hayranı ve onları gördükçe pilot olma aşkı daha da oluşuyor. Şimdiden maketlerini kendi elleriyle yapıyor. İnşallah vatanımıza, milletimize hayırlı bir evlat olur. Allah bu ekibi başımızdan eksik etmesin” dedi.

KALBİM GURUL GURUL ATIYOR..

SOLOTÜRK’ün gösterisi öncesi 6 yaşında kendi elleriyle maket yapan Bentürk, “Benim dedem Kıbrıs Gazisi. Bende gazi torunuyum. İlk evdeki uçağım budur. Evde fazlası da var. Parçaları bulmasına yardım ederek bu maketi babamla birlikte yaptım. SOLOTÜRK gösterisini izledikten sonra pilot olmaya karar verdim” diye konuştu.

10 YIL SONRASINA SÖZLEŞTİLER..

Akrobasi gösterisi öncesi vatandaşlar ile bir araya gelen SOLOTÜRK Komutanı Emre Mert ise Minik Çınar ile sürpriz bir buluşmada bir araya geldi. Yapılan ikili diyalogda Mert, “Beslenmene ve sağlığına dikkat et. Annenin babanın sözünü dinle, derslerine güzelce çalış. Bu uçağın gerçeği bizde var ya. Biz uçağı sana verelim sen büyüyünce. 10 sene sonra seninle buluşalım” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.