yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3659
EURO
34,7153
ALTIN
2.400,57
BIST
10.173,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

KAFTA-DER ALTINELLER KOOPERATİFİ ZİYARET ETTİ

KAFTA-DER ALTINELLER KOOPERATİFİ ZİYARET ETTİ
30.11.2022 16:21
0
A+
A-

 

  • Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği kadın kooperatifi, ziyaretlerine devam ediyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN 

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği kadın kooperatiflerinin güçlenmesi ve tanıtılması için başlattıkları ziyaretler kapsamında Altınova Altıneller Kooperatifini ziyaret ettiler. Yaklaşık 30 kadın katılımı ile gerçekleşen ziyaret kadınların el emeği organik ürünlere ulaşmasını sağlarken kooperatif ürünlerinden satılmasına olanak sağlıyor. Kooperatif hakkında bilgiler edinen kadın üyeler, taze temiz ve organik ürünlere kolaylıkla ulaşılma imkanı buluyorlar.

‘Ciddi gelir sağlanıyor’..

Kooperatif hakkında ve  kuruluş için izledikleri yol hakkında bilgiler veren Kooperatif Başkanı Yasemin Fazlaca, kooperatif kurmanın oldukça emek isteyen zaman isteyen bir süreç olduğunu ve aynı zamanda maddiyatın da gerekli olduğunu vurguladı. Fazlaca aynı zamanda, uzun vadeli planların yapılmasının gerektiğini aksi takdirde kooperatiflerin ömrünün çok fazla olmadığını belirtti. Kadınların ürettikleri ürünler için gerekli pazarı bulduklarında kendileri için oldukça güzel bir gelire sahip olduklarını söyleyen Fazlaca, Kooperatifin aynı zamanda kafesi de bulunuyor. Dileyen herkes kafemize gelip çayını kahvesini içip bir şeyler atıştırabilir istedikleri ürünleri de satın alabilir” dedi.

‘Farkındalık yarattık’..

Dernek faaliyetlerinin düzenli şekilde devam ettiğini söyleyen Dernek Başkanı Nurten Anıl, “Elimizden geldiğince kooperatiflerimizin tanıtmak ve kooperatiflerden alışveriş yapmayı yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu nedenle de bütün kooperatiflerimize sırasıyla destek vermek ve tanıtım yapmak için ziyaretlerimize devam edeceğiz. Kadınlar emeklerini zamanlarını ortaya koyup bir şeyler üretip ayaklarının üstünde durup ailelerine katkıda bulunuyorlar. Üreten kadınlara destek olmak amacıyla bizler de onların yanında olmak için ziyaretlerimize devam edeceğiz. Bu ziyaretler esnasında hem kadınlarla bir araya gelip sohbet edip onlardan fikir alışverişi alırken hem de ürettikleri ürünlerden alarak kooperatiflere katkıda bulunmak istiyoruz. Biliyorsunuz birçok STK, birçok kooperatif var. Hepsi kendi çapında çok iyi işlere imzalar atıyorlar ama bir olmayı, birlik olmayı hedef koymak lazım. Bir olup birlikte olunduğunda güçlü olunur. İşte kadın gücünü ortaya koyabilmek için başladığımız bu ziyaretlerle bir farkındalık yarattık. Şimdi  çok mutluyuz. Artık kooperatifler de birbirlerine destek olmak amacıyla ziyaretler gerçekleştirip birbiriyle fikir alışverişinde bulunuyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Hepsinin emeklerine sağlık. Kadının güçlenmesi adına çok güzel işlere imzalar atıyorlar. Biz KAFTA-DER olarak mümkün olduğunca kadın dayanışmasını ön planda tutup ziyaretlerimize devam edeceğiz. Bizleri çok güzel karşılayan Altıneller Kooperatifi’ne ve başkanına çok çok teşekkür ederiz. Tekrar bir arada olmak üzere kendilerine kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.